Здравният министър издаде заповед, с която позволява провеждането на културни

...
Здравният министър издаде заповед, с която позволява провеждането на културни
Коментари Харесай

Отварят музеи, галерии и кина, но без климатик

Здравният министър издаде заповед, с която разрешава провеждането на културни събития и визитите на музеи, галерии, библиотеки и кина.

Разрешават се визити на музеи на закрито, галерии и библиотеки навън и закрито при съблюдаване на условието за обществена отдалеченост и на всички противоепидемични ограничения.

Заповедта разрешава провеждането на културни събития – концерти и други театрални прояви, на подиуми навън , с позволена претовареност на местата до 30% от оптималния потенциал. Условието е също да бъдат спазвани обществената отдалеченост и въведените противоепидемични ограничения.

Допускат се и визити на кина , като допустимата претовареност на местата също е до 30% от оптималния потенциал. По-късно здравният министър издаде друга заповед, с която добави, че музеите, галериите, библиотеките и кината би трябвало да работят без климатик. Причината е, че климатичните съоръжения се считат за проводник в разпространяването на вируса.

Министърът на културата Боил Банов изясни, че кинозалите се отварят за визити, тъй като при тях няма живи актьори на сцената. Рискът за изкуството онлайн в затворено пространство обаче бил прекомерно огромен и за това към този момент театри, опери, филхармонии няма да могат да работят на закрито.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР