Здравният министър д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за спешна

...
Здравният министър д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за спешна
Коментари Харесай

Новият Филиал на спешна помощ в Созопол беше открит

Здравният министър доктор Асен Меджидиев откри новия Филиал за незабавна здравна помощ в Созопол. Това е следващата стъпка за застраховане потребността от неотложна здравна помощ на жителите по родното Черноморие. На церемонията участваха регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова , кметовете на Община Созопол Тихомир Янакиев , шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Валентин Димитров , както и шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров . По време на откриването министърът сподели:

„ През нашия мандат като длъжностен кабинет, взаимната ни работа с Област Бургас – управлението и кметовете от района, беше неповторима. Само преди седмица подписахме меморандум сред Министерството на здравеопазването, Бургаска област, болница „ Пирогов “ и Министерството на туризма, за подсигуряване на медицински фрагменти по цялото ни Черноморие. Стартирахме план за телемедицина, в този момент откриваме филиал на незабавна помощ в Созопол, а следва откриването на подобен и в Приморско. Мисля че за тези девет месеца променихме образа на Спешната помощ в целия район. Благодарен съм за взаимната работа, тъй като заслугата не е единствено моя и на Министерството на здравеопазването, а на всички ръководители тук в региона. “

„ Съвместната ни работа със служебното държавно управление е в движение на спринт. Ние доста бързо трябваше да се заемем и да стартираме да решаваме проблемите на хората. Аз съм доста щастлива, тъй като обезпечаването на качествена и налична здравна помощ на българските жители, е измежду главните конституционно открити права “ , добави проф. Нейкова.

Новата постройка е издигната по плана „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, който е бил финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съставен елемент 1 – „ Обновяване и рационализация на сградния фонд на незабавна помощ на територията на цялата страна “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР