Здравният министър час по-скоро трябва да обяви предложенията за реформи,

...
Здравният министър час по-скоро трябва да обяви предложенията за реформи,
Коментари Харесай

Омбудсманът призоза за бързо обявяване на новостите в здравната система

Здравният министър час по-скоро би трябвало да разгласи предложенията за промени, тъй като слуховете основават една отрицателна среда. Това мнение изрази през днешния ден по " Нова телевизия " омбудсманът Мая Манолова.

Тя добави, че за момента не е ясно какво ще се промени, само че изрази паника, че никой, с който е разисквана промяната, не я поддържа. Омбудсманът уточни още, че преди да се приказва за промяна, би трябвало да се откри метод да се увеличи контрола, като се включат пацинтите в него.

В същото време по Би Ти Ви някогашният подуправител на здравната каса доктор Димитър Петров разгласи, че в предложенията за промени има доста неясноти. " От една страна се приказва за взаимен модел, от друга, че ще се вършат застраховки на база на самостоятелен риск ", уточни той.

Според Димитър Петров от смяната би имало смисъл, в случай че НЗОК поеме един пакет услуги, а здравните фондове различен пакет. Той изясни, че предлаганата наложителна здравна застраховка от 12 лв. е ниска, защото при този модел на финансиране се работи въз основата на самостоятелен риск, а не както в касата на взаимен принцип.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР