Здравните власти в Скопие съобщиха, че е засечена мутация на

...
Здравните власти в Скопие съобщиха, че е засечена мутация на
Коментари Харесай

Британският щам на вируса достигна Северна Македония

Здравните управляващи в Скопие оповестиха, че е засечена разновидност на английския вид на ковид, осведомиха от министерството на опазването на здравето. Заразен е 46- годишен мъж, който към този момент е излекуван.

По последни данни на Института за публично здраве при направени 2236 теста в страната са регистрирани 394 нови случаи на Ковид-19. Регистрирани са 387 оздравели пациенти и са умряли девет души. Общо от началото на епидемията в страната са умряли 2821 души, а броят на дейните случаи сега е 8726.

Александър Николовски, заместник-председател на ВМРО-ДПМНЕ и народен представител в Народното събрание, съобщи пред телевизия Алфа, че това, което се случва с имунизациите в страната е резултат от неспособността на Зоран Заев и властта. Николовски сподели, че хората продават жилища и къщи, с цел да се лекуват частно, опазването на здравето е в безпорядък, а хората умират поради неспособността на Зоран Заев да достави ваксини за народа.

"Сърбия в този миг е втора в Европа и седма в света по брой на имунизираните, а Македония е последна, тъй като въобще не е почнала с имунизациите ", съобщи Николоски.

Властите в Скопие чакат Брюксел да си извърши обещанието и да отдели част от поръчаните ваксини за Северна Македония. Но проектите се объркаха, тъй като фармацевтичните компании оповестиха, че дозите ще се забавят поради софтуерни проблеми при производството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР