Здравните власти в Монтана са установили 224 заразно болни жители

...
Здравните власти в Монтана са установили 224 заразно болни жители
Коментари Харесай

Пазете се! Засякоха 224 заразно болни монтанчани за месец

Здравните управляващи в Монтана са открили 224 заразно заболели поданици на региона за месец септември, научи организация BulNews. 179 от заболелите са били с чревни инфекции, като максимален е бил броят на инфектираните с гастроентерити и ентероколити – 169, а 10 са били повалени от вирусен хепатит А.
24 са откритите болни от дихателни инфекции за месеца, 13 от които са се заразили с варицела, четирима с морбили, двама с туберкулоза и петима със скарлатина.
От групата на полово излъчените инфекции са регистрирани два случая на сифилис, открит е и един заразил се със СПИН.
От районната здравна ревизия разясняват, че за интервала са регистрирани един случай на ехинококоза и 16 случая на ламблиоза. От групата на трансмисивните инфекции са обявени два случая на болни от лаймска борелиоза.
Заболеваемостта от грип и остри респираторни болести през месеца за Монтана е 27.78 на 10 000 души население.
През септември инспекторите са направили 290 инспекции на здравни и лечебни заведения. Издадени са 179 наставления, три мнения за подредба на отпадъците, едно удостоверение за имунизационно положение и два протокола от профилирана комисия за освобождение по медицински противопоказания от имунизации.
През отчетния месец в дирекция „ Надзор на заразните болести” са осъществени 1667 клинико-лабораторни проучвания. Взети са 339 проби за надзор на качеството на осъществяваната стерилизация, 127 проби за надзор на асептика, 6 проби за химичен надзор на употребявани биоцидни препарати и 10 проби за санитарна паразитология. От тях 3 проби за надзор на асептика са посочили отклонения на стандартите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР