Здравните власти в Монтана отпуснаха 3 432 противогрипни ваксини на

...
Здравните власти в Монтана отпуснаха 3 432 противогрипни ваксини на
Коментари Харесай

Отпуснаха близо 3 500 противогрипни ваксини в Монтана

Здравните управляващи в Монтана отпуснаха 3 432 противогрипни ваксини на лечебните заведения в Монтана, научи организация BulNews.
Освен имунизациите в лечебните заведения са раздадени и 2 340 спринцовки с игли за еднократна приложимост. От предишния месец от районната здравна ревизия са стартирали противогрипната акция за сезона 2019 – 2020 година В профилирания кабинет на РЗИ са ваксинирани 26 лица, а обезпечената противогрипна ваксина е „ Ваксигрип-тетра “.
През предишния месец от отдела по държавния здравен надзор са осъществени 462 броя настоящи инспекции в обекти с публично предопределение. От направените инспекции 423 броя са били във връзка с артикули и действия със значение за здравето на индивида. Има издадени пет заповеди за изтриване на обекти. Дадени са 2 наставления за възстановяване хигиеничното положение и противоепидемичния режим на тестваните обекти.
Взети са и 28 проби от питейни води на централното водоснабдяване. 5 от тях са посочили отклоняване от стандартите по микробиологични индикатори. Две от пробите не отговаряли и на естествените химични индикатори. Здравните управляващи разясняват, че са подхванали нужните ограничения за премахване на несъответствията, като са издадени 4 наставления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР