Здравните власти в крайна сметка взеха отношение за нередностите по

...
Здравните власти в крайна сметка взеха отношение за нередностите по
Коментари Харесай

Нарушенията на публиката във финала струваха 6000 лв.

Здравните управляващи в последна сметка взеха отношение за нередностите по трибуните по време на вчерашния край за Купата на България сред " Локомотив " (Пд) и " ЦСКА-София ". Държавният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че уредникът на мача - Професионалната футболна лига, ще бъде санкциониран с 3000 лева Толкова е и глобата на охранителната компания, която имаше отговорност за обезпечаване на реда по трибуните.
" Решението е да бъде санкциониран уредникът - Професионалната футболна лига, както и компанията, която носи отговорността за пропускателния режим за поддържането на реда по време на мача. И двете организации ще бъдат глобени с по 3000 лв. ", сподели доцент Кунчев пред Българска национална телевизия. Той разгласи за недопустимо държанието на почитателите да се прегръщат и целуват в обстановка на пандемия и поради оповестените ограничения за сигурност. Доц. Кунчев предложи също по този начин на всички участвали на мача в идващите 10-ина дни да бъдат доста деликатни с контактите си със своите близки, изключително възрастни хора и такива с хронични болести.

Както е известно, на мача участваха двама министри - здравният Кирил Ананиев и спортният Красен Кралев, които трябваше да съблюдават за спазването на противоепидемичните ограничения - разстояние от по 1 ред и по два метра встрани сред почитателите. Това обаче изрично не беше спазвано.

Преди мача Кралев, Ананиев и министър председателят Бойко Борисов с безапелационен звук бяха оповестили, че при неспазване на предписаните ограничения по време на финала, ще се върне възбраната за посещаване на аудитория на спортни мероприятия. Днес обаче от държавното управление не дават индикация, че ще си спазят заканата и ще забранят публиката по трибуните.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР