Здравните власти в Китай твърдят, че лекарство, използвано в Япония

...
Здравните власти в Китай твърдят, че лекарство, използвано в Япония
Коментари Харесай

Японско противогрипно лекарство е "очевидно ефективно" при коронавирус

Здравните управляващи в Китай настояват, че лекарство, употребявано в Япония при лекуване на нови видове грип, се оказва дейно при пациенти с ковид, написа в. Guardian.

Чан Синмин, почитан чиновник в китайското Министерство на науката и технологиите, твърди, че препаратът " Фавипиравир ", създаден от компанията Fujifilm Toyama Chemical (дъщерна компания на Fujifilm), демонстрира окуражаващи резултати в клинични проучвания в Ухан и Шънджън, включващи 340 пациенти. " Той има висока степен на сигурност и явно е ефикасен при лекуването, " споделя Чан Синмин.

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст Пациенти, лекувани с " Фавипиравир " (познат още като " Авиган " ), демонстрират отрицателни резултати за корона вируса приблизително четири дни, откакто са дали позитивни проби. При хора, които не са третирани с медикамента, междинната дълготрайност е 11 дни, показва японската социална тв NHK. Освен това прегледите със скенер демонстрират възстановяване на положението на белите дробове при 91% от пациентите спрямо 62% при тези, които не са употребили препарата.

Борсов резултат

Акциите на Fujifilm Toyama Chemical скочиха с близо 15% след изказванията на Чан Синмин. Компанията е създала лекарството през 2014 година

Лекарите в Япония употребяват " Фавипиравир " в клинични проучвания с пациенти с ковид с леки до умерени признаци, като вярата е, че препаратът стопира размножаването на вируса.

Но източник от японското здравно министерство настояват, че лекарството не е толкоз дейно при хора с по-тежки признаци. " Дали сме " Авиган " на 70-80 души, само че наподобява, че медикаментът не работи толкоз добре, когато вирусът към този момент се е развъдил ", споделя източникът пред изданието " Маничи Шимбун ".

Същите ограничавания се следят и при изследвания на пациенти с ковид, лекувани с комбинации от лекарства за ХИВ. През 2016 година японското държавно управление доставя " Фавирапир " като незабавна помощ за битка с епидемията от ебола в Гвинея.

" Фавирапир " има потребност от държавно утвърждение, с цел да се употребява всеобщо за пациенти с COVID-19, защото в началото е бил създаден за лекуване на грип. Според източници от японското държавно управление, представени от " Маничи Шимбун ", лекарството може да бъде утвърдено още през май, " само че в случай че резултатите от клиничните проучвания се забавят, утвърждението също може да бъде забавено ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР