Здравните власти в Истанбул раздават безплатно маски на работещите в

...
Здравните власти в Истанбул раздават безплатно маски на работещите в
Коментари Харесай

Здравните власти в Истанбул под тревога заради коронавируса

Здравните управляващи в Истанбул раздават гратис маски на работещите в медицинските заведения на мегаполиса Истанбул.

12 души са приети в болница със подозрения за заразяване с ковид в региона на Аксарай, оповестиха от регионалната Дирекция по опазване на здравето.

10 от тях са китайски туристи, които са сложени под карантина в държавната болница в Аксарай с недоволства от мощна кашлица и стомашни болк - признаци, които съответстват с тези на новия ковид, предава Българска телеграфна агенция.

Другите двама пациенти са турски жители, за които също има подозрения, че са носители на ковид.

Китайските туристи пристигнали в Истанбул с туристическа група. Преди това посетили региона Кападокия. Настанени били в хотел в региона на Султанахмет. След като 10 души от туристите се оплакали от мощна кашлица и стомашни болки, кола за спешна помощ на медицинския център ги откарала в държавната болница в Аксарай, където били сложени под карантина.

Валията на Аксарай Али Мантъ даде конференция, на която уточни, че китайските туристи, водачът и техният екскурзовод са приети в болница в карантинното поделение на болничното заведение, с цел да не се допусне разпространяване на вируса, в случай че резултатите покажат съществуване на подобен. Той сподели още, че здравният личен състав бил длъжен да поставя маски, които се раздавали гратис.

Според здравните управляващи приетите в болница към този момент били сложени под карантина единствено поради подозрения и с превантивна цел. След като станат известни резултатите от направените проучвания на кръвта на пациентите, ще бъде решено какви ограничения ще се подхващат.

Ако кръвните проби са чисти, ще бъдат изписани от болничното заведение, прецизираха те. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР