Здравните власти в Гърция и Франция съобщиха за първи регистрирани

...
Здравните власти в Гърция и Франция съобщиха за първи регистрирани
Коментари Харесай

Омикрон пристигна и в Гърция и Франция

Здравните управляващи в Гърция и Франция оповестиха за първи регистрирани и доказани случаи на новия вариант на ковид Омикрон.

Регионалната здравна организация на Ил дьо Франс (ARS) разгласи, че инфектираният е открит в Сен-е-Марн, Северна Франция. Пациентът е мъж на възраст сред 50 и 60 години, който се завърнал от Нигерия в края на ноември.

Съпругата му, която също е взела участие в пътуването, е дала позитивна проба и че е в ход секвенирането на нейната проба, с цел да се ревизира дали също става въпрос за Омикрон.

Тестван е и трети човек, оповестяват още от здравната организация.

" ARS продължава здравното следствие за идентифициране, тестване и, в случай че е належащо, уединяване на други вероятни рискови контакти ", се споделя в изказването на организацията.

Това е първият открит случай в континентална Франция, като първият френски случай беше доказан във вторник на остров Реюнион, ситуиран в Индийския океан.

На остров Крит пък е открит първият случай на разновидността Омикрон в Гърция, заяви телевизия Скай.

Министърът за опазването на здравето Танос Плеврис изясни, че казусът в Крит е бил регистриран у гръцки жител, който се е завърнал от Южна Африка.

Плеврис увери обществеността, че са спазени всички протоколи за карантина и за определяне на контактните лица.

Очакваше се да се откри случай на тази разновидност и в нашата страна, съобщи гръцкият министър на опазването на здравето. Той добави, че гръцките управляващи наблюдават и чакат отчетите на Световната здравна организация за новата разновидност и увери, че Гърция съблюдава всички протоколи и може да посрещне с огромна степен на сигурност и този вид на ковид

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР