Здравните власти в американския щат Илинойс потвърдиха първия в страната

...
Здравните власти в американския щат Илинойс потвърдиха първия в страната
Коментари Харесай

Мъж умря от електронна цигара

Здравните управляващи в американския щат Илинойс потвърдиха първия в страната случай на гибел в резултат на заболяване, дължащо се на приложимост на електронни цигари.
Пациентът, чиято идентичност не се оповестява, е умрял от остро респираторно заболяване, оповестява Би Би Си. В известието на здравната организация на Илинойс се показва, че пациентът е във възрастовата група 17-38 години.
Новината идва в интервал, в който в разнообразни елементи на Съединени американски щати са регистрирани случаи на дихателни болести, които управляващите свързват с пушенето на е-цигари. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите разгласи, че към 200 души в 22 щата са покосени от болест в резултат на приложимост на този тип артикули.
Директорът на центъра Робърт Редфийлд е представен да споделя, че пушенето на е-цигари излага потребителите на резултата на разнообразни вещества, за чиито опасности има незадоволително информация. В това число са ароматизаторите, никотинът, канабиноидите и разтворителите. Редфийлд прибавя, че тези артикули не са безвредни за деца, младежи, бременни и даже за възрастни, които не са привикнали към пушене.
Симптомите на заболелите, за които сигнализират управляващите, са кашлица, зной, отмалялост, а в някои случаи повръщане и диария.
Засега няма сигурни доказателства, че случаите са свързани, само че е реалност, че те са нарастнали с цели 40 единствено за 2 дни. Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите показва, че към този момент се знае, че не става въпрос са инфекциозно болни.
"Много от тези 193 пациенти споделят, че неотдавна са употребявали артикули, съдържащи THC - тетрахидроканабинол. Това е дейна съставна част в канабиса ", споделя Редфийлд.
Президентът на Aмериканската асоциация за бездимните артикули за пушене Грегъри Конли разяснява в изказване, че е убеден, че болесттите са свързани с приложимост на артикули, съдържащи канабили или други синтетични опиати, а не на никотин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР