Здравните власти ще обсъждат намаляване на карантината на заразените с

...
Здравните власти ще обсъждат намаляване на карантината на заразените с
Коментари Харесай

Здравните власти ще обсъждат намаляване на карантината на заразените с COVID-19

Здравните управляващи ще разискват понижаване на карантината на инфектираните с COVID-19. Това стана ясно по време на брифинг, на който служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев показа своя екип и целите в работата на ръководеното от него ведомство.

" Ще се постараем да понижим времето на карантина. Предстои това да се разиска с специалистите във вторник. Смятам, че тя би трябвало да бъде понижена. Ще се опитаме имунизираните да получат по-кратък интервал за изолация”, съобщи той.

" Поех тази отговорност с ясната концепция, че с опита си мога да оказа помощ. Със сигурност няма да потегли да върша огромните промени в опазването на здравето, защото задачите на това държавно управление не са тези”, сподели още Меджидиев по време на представянето на екип и целите на ведомството.

" Основната цел е да осъществя последователност, както и някои от самодейностите да бъдат продължени и надградени. Има много неща, които не са започвани. Имаме желанието да ги стартираме. Със сигурност, защото нямаме парламент, ще би трябвало идващото постоянно държавно управление да ги продължи”, уточни той, представен от Нова телевизия.

На първо място измежду задачите на служебното държавно управление е подготовката на здравната система за вероятно усложняване на обстановката с COVID-19.

" Успяхме да подсигурим задоволително интензивни кревати, което е решаващо при възможна тежка обстановка. Взехме решение още в първите дни за разпределяне на безвъзмездни антигенни проби, които към този момент са отпуснати. Със сигурност те не са в задоволителен брой, само че още идната седмица ще бъдат отпуснати средства и за защитни средства, и за безвъзмездни антигенни проби, както и за това да се подсигури заплащането на хората, които правят ваксинацията”, уточни служебният здравен министър.

Последните данни

1274 са новите случаи на ковид у нас през миналото денонощие. Положителни са 21% от направените 5999 теста, демонстрират данните на Единния информативен портал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР