Здравните власти ще обсъждат намаляване на карантината на заразените с

...
Здравните власти ще обсъждат намаляване на карантината на заразените с
Коментари Харесай

Обсъждат намаляване времето на COVID карантината

Здравните управляващи ще разискват понижаване на карантината на инфектираните с COVID-19. Това стана ясно по време на брифинг, на който служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев показа своя екип и целите в работата на ръководеното от него ведомство.

„ Имаше одобрен Национален проект за справяне с Коронавирус обстановката, който беше гласуван от предходния Министерски съвет. Решихме да нанесем корекции в него още в първия ден, в който го разгледахме, защото той включваше автоматизирано установяване на ограничаващи ограничения ", съобщи той.

На идващия ден в Здравното министерство са били свикани специалистите, които са осведомени с Коронавирус обстановката в страната.

„ Създадохме експертен съвет, който заседава всеки вторник. На този съвет коментирахме вероятно понижаване на карантината. Проблемът у нас, за разлика от другите страни, които я смъкнаха изцяло е, че равнището на имунизация е доста ниско. Това е единственото, което ни стопира да го създадем, само че сигурно ще се постараем да понижим времето на карантината, защото в актуалната обстановка всички виждаме, че разновидността и протичането на вируса е доста по-различно от предходните талази. Със сигурност ще съобразим това имунизираните да имат по-кратък интервал за изолираност ”, сподели още служебният министър на опазването на здравето.

И събощи, че се обмисля вид, при който на петия или седмия ден да се прави тестване с антигенен тест, а в случай че резултатът от него е негативен – вероятно карантината да се приключва. „ Експертите би трябвало да се произнесат, само че аз съм „ за ” понижаване на карантината ", добави той.

Меджидиев очерта главните цели на ведомството. На първо място измежду задачите на служебното държавно управление е подготовката на хубавичко система за вероятно усложняване на обстановката с COVID-19.

„ Успяхме да подсигурим задоволително интензивни кревати, което е решаващо при възможна тежка обстановка. Взехме решение още в първите дни за разпределяне на безвъзмездни антигенни проби, които към този момент са отпуснати. Със сигурност те не са в задоволителен брой, само че още идната седмица ще бъдат отпуснати средства и за защитни средства, и за безвъзмездни антигенни проби, както и за това да се подсигури заплащането на хората, които правят имунизацията ”, уточни служебният министър на опазването на здравето.

„ Поех тази отговорност с ясната концепция, че с опита си мога да оказа помощ. Със сигурност няма да потегли да върша огромните промени в опазването на здравето, защото задачите на това държавно управление не са тези ”, сподели още той.

„ Основната цел е да осъществя последователност, както и някои от самодейностите да бъдат продължени и надградени. Има много неща, които не са започвани. Имаме желанието да ги стартираме. Със сигурност, защото нямаме работещ парламент, ще би трябвало идващото постоянно държавно управление да ги продължи ”, уточни Асен Меджидиев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР