Здравните власти са диагностицирали 17 нови случая на загадъчна белодробна

...
Здравните власти са диагностицирали 17 нови случая на загадъчна белодробна
Коментари Харесай

Нови 17 случая на загадъчната белодробна болест

Здравните управляващи са диагностицирали 17 нови случая на загадъчна белодробна болест в централния китайски град Ухан.

Досега двама пациенти в Китай са умряли от пневмония, породена от новия тип ковид, за който се допуска, че е зародил на пазар за животни в Ухан, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Коригираната цифра бе оповестена, откакто специалисти са прегледали пациенти с незнайни до момента белодробни болести в няколко лечебни заведения, оповестиха здравните управляващи на Ухан. Общият брой на диагностицираните пациенти, изумени от този нов тип ковид в Китай, набъбна до 62.

От 17-те пациенти, диагностицирани с вируса, трима са в тежко положение, а останалите са постоянни. Властите ще продължат да тестват подозрителни случаи.
Коронавирусите постоянно предизвикват безобидни неразположения като настинки, само че те могат да доведат и до рискови респираторни болести като тежък изострен респираторен синдром (SARS) и близкоизточен респираторен синдром (MERS).

Смъртоносната китайска болест потегли по света

Според експертите новият патоген е сходен на вируса на SARS, само че главните разлики са в протеините, с които вирусът нападна човешките кафези.
Световната здравна организация съобщи, че към този момент няма "ясни доказателства " вирусът от Ухан да се популяризира посредством контакт с хора. В същото време специалисти от английския Кралски лицей в Лондон предизвестиха да не се изключва предаването от човек на човек въз основа на предишния опит с огнища на SARS и MERS.
Здравните управляващи в Ухан оповестяват, че броят на инфектираните хора е 62, само че специалисти допуснаха в изследване, оповестено в петък, че в град Ухан може да има 1700 случая.

Появата на вируса поражда безпокойствие, защото стотици милиони хора се готвят да пътуват по време на китайската Нова година по-късно този месец.

Има известия за болни от вируса в няколко китайски града и в други страни, в това число Тайланд и Япония.

Летищата в няколко прилежащи страни на Китай вкараха инспекции на идващите пасажери.

Проверяват по летищата в Съединени американски щати за новия вирус от Китай

В Съединени американски щати на летищата в Ню Йорк, Сан Франциско и Лос Анджелис започнаха медицински инспекции на идващите от Ухан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР