Здравните власти решиха, че ще глобят с общо 6 000

...
Здравните власти решиха, че ще глобят с общо 6 000
Коментари Харесай

6 000 лв. глоба за организаторите на мача ЦСКА - Локомотив

Здравните управляващи взеха решение, че ще глобят с общо 6 000 лв. санкция за уредниците на мача ЦСКА - Локомотив (Пловдив) и компанията провела влизането на почитателите на стадион ”Васил Левски ”.
„ Не е най-разумното мъже да се целуват и прегръщат. Среднощната наслада сътвори риск. Когато се крещи, вика, пее, тогава заразяването е най-възможно. Защото викайки, пеейки се основава аерозол, който е рисков. Най-важно, благи почитатели - апелирам ви се, след мача една седмица по-внимателно в околните си контакти в фамилията. “, разяснява проф. Тодор Кантарджиев - шеф на НЦЗПБ.

„ Мисля и че по време на вчерашната среща - те бяха пример по какъв начин би трябвало да се държат едни последователи на един футболен стадион. Доц. Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор: Решението е да бъде санкциониран уредникът - професионалната футболна лига, както и компанията, която носи отговорността за пропускателния режим за поддържането на реда по време на мача. И двете организации ще бъдат санкционирани с по 3 000 лв.. “, Атанас Узунов - изпълнителен шеф на ПФК,,Локомотив Пловдив ".

„ Ако нещата не престават в този ред - евентуално ще се стигне до ограничения за възбрана на наличието на аудитория на мачовете. “, доцент Ангел Кунчев - основен държавен здравен контрольор.

От думите на специалистите излиза наяве още, че резултатът от мача нощес - в брой инфектирани - може да се появи до 10 дни. Въпреки че министрите на опазването на здравето и спорта следиха персонално по какъв начин се организира срещата, нарушителите бяха повече от прецизните почитатели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР