Здравните власти по света се опитват да намерят начини да

...
Здравните власти по света се опитват да намерят начини да
Коментари Харесай

Как работи апаратната вентилация и защо е толкова важна за спасяване на хората с коронавирус?

Здравните управляващи по света се пробват да намерят способи да запълнят лечебните заведения си с повече единици апаратна вентилация , с цел да се оправят с увеличаващия се поток от болни от ковид.

Автомобилни производители оферират да основат повече от тези машини. В Ню Йорк кметът Бил де Блазио разгласи, че се нуждаят от 15 000 вентилатора.
 Англия има достъп до 12 000 единици апаратна вентилация
Англия има достъп до 12 000 единици апаратна вентилация

Постигнахме сериозен прогрес по това, в този момент има над 12 000, с които успяхме да се сдобием

Докато множеството хора с Covid-19 имат леки признаци, към 6% се нуждаят от болнична грижа, като по-възрастните пациенти са с по-висок риск.

Австралийските управляващи оповестиха, че са уверени, че могат да избегнат дефицит на вентилатори.

Експерти коемнтират пред " Гардиън ", че тези старания ще бъдат решаващи, тъй като дефицитът на вентилатори слага пред риск живота на тежко заболелите.
 Германия и Италия бързат да купят животоспасяваща апаратна вентилация
Германия и Италия бързат да купят животоспасяваща апаратна вентилация

Германската компания Draegerwerk съобщи, че държавното управление на страната е поръчало 10 000 вентилатора

Механичният вентилатор е машина, която се употребява за поддържане на пациентите с тежки респираторни положения, които засягат белите дробове, в това число пневмония. Преди пациентът да бъде подложен на вентилатор нормално анестезиолог прави процедура, наречена интубация. След като пациентът е замаян, вкарва се тръба в трахеята на пациента за изкуствено обдишване или обезпечаването на проходими дихателни пътища. Процедурата е рутинна, само че при пациентите с Covid-19 медицинският личен състав би трябвало да бъде извънредно деликатен, с цел да се не болести с вируса. След това тръбата е закачана към вентилатора и медицинският личен състав гласи равнището на подаване на О2 към дробовете.

Преди да решат да слагат пациент на вентилатор, лекарите гледат за признаци като дихателна непълнота, която нарушава обмена на газовете.

Нормално човек диша към 15 пъти на минута, в случай че това равнище се усили до 28 пъти на минута, това е сигнал, че пациентът се нуждае от вентилатор. Преди да се прибегне към вентилатор има други способи да се усили равнището на О2 на пациента - " неинвазивни " способи на вентилация с подаване на кислорд с маски и други.

Ако лекарите преценяват, че пациентът се нуждае от вентилатор, това нормално би трябвало да се случва бързо, за към 30 минути. Животозастрашаващо положение като изострен респираторен синдром изисква неотложно слагане на вентилатор. Пациентът в такова положение може да се нуждае от вентилатор в продължение на седмици. За да се избегнат затруднения с тръбата в гърлото, нужна е трахеостомия - хирургична намеса, при която се прави шиен отвор през кожата и в него се слага тръба или канюла за улеснение прекосяването на въздух към белите дробове.

Един от най-очевидните способи да се избегне дефицит на вентилатори е да се понижи броят на заболелите с ковид . Това значи да се следват препоръките на здравните експерти, в това число разпоредбите за хигиена и обществена отдалеченост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР