Здравните власти на щата Калифорния съобщиха вчера, че 374 нелечимо

...
Здравните власти на щата Калифорния съобщиха вчера, че 374 нелечимо
Коментари Харесай

Близо 440 души са се възползвали миналата година от правото си на асистирано самоубийство в Калифорния

Здравните управляващи на щата Калифорния оповестиха през вчерашния ден, че 374 нелечимо заболели са приели медикаменти, с цел да сложат завършек на живота си предходната година, съобщи Асошиейтед прес. Законът, който разрешава това, влезе в действие на 9 юни 2016 година.

Общо 577 души са получили предходната година медикаменти, позволяващи им да сложат завършек на живота си, само че не всички от тях са ги употребявали, оповестяват калифорнийските здравни управляващи. Законът разрешава на пълнолетните лица да получат предписания за медикаменти, с които да сложат завършек на живота си, в случай че доктор е открил, че им остават не повече от шест месеца живот. Те могат да одобряват медикаментите сами.

Около 90 на 100 от 374-те умряли са били на възраст над 60 години, 95 на 100 са били застраховани и към 83 на 100 са се намирали в приют или са получавали сходни грижи. Средната възраст на прибегналите до крайната мярка е 74 години.

През първите шест месеца след влизането в действие на закона на закона общо 191 души са получили медикаменти, слагащи завършек на живота, а 111 от тях са ги употребявали, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР