Здравните работници са подложени на силен стрес и дори психическо

...
Здравните работници са подложени на силен стрес и дори психическо
Коментари Харесай

Иван Кокалов, КНСБ: Младите здравни служители напускат България заради стреса

Здравните служащи са подложени на мощен стрес и даже психическо принуждение, до момента в който извършват отговорностите си. По тематиката за изискванията, при които работят медиците у нас, доктор Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ, приказва в " Сутрешния блок " на Българска национална телевизия.

Психоклиматът на работното място на здравните чиновници постоянно не е добър и това е измежду аргументите младите лекари да напущат страната и да търсят реализация в чужбина. Това са единствено част от изводите от националното изследване за отсъствието от работа поради психосоциални опасности в бранш " Здравеопазване ", направено от КНСБ. То е направено в интервала 1 май - 30 октомври. В него са взели присъединяване 53 лечебни заведения, 1235 интервюирани, измежду които 408 лекари и 138 санитари.

Д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ: Недостатъчното финансиране и неналичието на личен състав е извънредно стресогенен фактор. Защото лисата на задоволство от това, което правиш, и неналичието на самопризнание са извънредно стресогенни.
Начинът на ръководство на самите действия и връзките сред личния състав са различен фактор.
Д-р Иван Кокалов: Това, което и мен ме учуди, е, че един голям % - над 60% споделят, че като като разследване на тези стресогенни и организация на работата, страдат от мускулно-скелетни болести.

Системата е консервативна и тя би трябвало да се възнамерява непрекъснато. И, когато непрекъснато ви стресират, че натам ще се върви, това ще се финансира, това важи и за работодателя. Реформата също е стресогенна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР