здравни регулатори съобщиха в събота, че са разрешили ваксината от

...
здравни регулатори съобщиха в събота, че са разрешили ваксината от
Коментари Харесай

И Швейцария одобри ваксината на Pfizer

здравни регулатори оповестиха в събота, че са разрешили имунизацията от Pfizer/BioNTech против COVID-19, съобщи Анадолската организация.

Имунизацията ще бъде безвъзмездна и ще стартира след няколко дни за уязвимите групи, а след 4 януари ще обхване и останалите.

Всеки, навършил 16 години, може да се имунизира против новия ковид. Това ще става посредством приемането на 2 дози на 21 дни.

Ваксината към този момент е утвърдена за незабавна приложимост във Англия, Канада и Съединени американски щати.
 В Швейцария оферират затваряне на заведенията за хранене
В Швейцария оферират затваряне на заведенията за хранене

Заради високия брой на инфектирани с COVID-19

" Безопасността на пациентите е основна причина, изключително когато става въпрос за разрешаване на ваксини ", съобщи в прессъобщение шефът на Swissmedic Раймунд Брухин, който оглавява държавния регулатор.

Swissmedic съобщи, че в нимателно е прегледал наличната информация и е стигнал до заключението, че имунизацията COVID-19 от Pfizer/BioNTech е безвредна и че нейната изгода надвишава рисковете.

В петък бяха регистрирани 4 478 новозаразени с COVID-19 и 120 смъртни случая, което докара до сбор смъртни случаи над 6 000, оповестиха здравните управляващи. Близо 400 000 души са инфектирани с COVID-19.

Федералното държавно управление е подписало контракти за малко над 15 милиона дози от имунизацията.

Освен 3 милиона дози от Pfizer/BioNTech, това включва спомагателни 4,5 милиона дози от Moderna и до 5,3 милиона дози от AstraZeneca.

Ваксините от Moderna и AstraZeneca към момента са в развой на утвърждение от Swissmedic.

" Освен това Швейцария взе участие в интернационалната самодейност COVAX, с цел да даде на стопански по-слабите страни достъп до ваксини ", съобщи здравният отдел.

Припомняме, че ш вейцарският министър на опазването на здравето Ален Берсет помоли сътрудниците си от кабинета в петък да затворят заведения за хранене за един месец, с цел да оказват помощ за ограничение на разпространяването на новия ковид.
 Швейцария наложи вечерен час
Швейцария наложи вечерен час

Всички магазини, питейни заведения и заведения за хранене би трябвало да затварят до 19,00 часа

Правителството на Швейцария е изправено пред напън за стягане на ограниченията в региона на публичното здраве, защото броят на новите инфекции остава настойчиво висок и оказва сериозен напън върху здравната система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР