Здравната система се справя с предизвикателството да се грижи за

...
Здравната система се справя с предизвикателството да се грижи за
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: Сега не е време да търсим виновници

" Здравната система се оправя с предизвикването да се грижи за над 400 пациенти. Трябва да бъдат оценени случаите, които се акцентират като проблеми ". Това сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ по Българска национална телевизия.
" Нека да не анонсираме единствено случаите, които заради едни или други условия, имат трагично стичане на събитията. COVID-19 не подминава никого и в този смисъл доста изгубиха свои близки ", сподели още тя. " Изтъкват се проблемите на здравната система, които във времето, заради политизиране или други недостатъци на ръководството на системата, не бяха взети навременни решения. Сега не е време да търсим виновници ", изясни Дариткова.
 Дариткова: Промените в Закона за здравето не са за освобождение на страната от отговорност Дариткова: Промените в Закона за здравето не са за освобождение на страната от отговорност
Предлаганите промени в Закона за здравето не целят освобождение на страната от отговорност за здравето на хората с Коронавирус, имащи потребност...
Според нея невярата в българското население ще се обърне и хората ще се ангажират да съблюдават ограниченията, с цел да се защищити здравната система от пренатоварване. " Бяхме задоволително виновни да не предизвикаме парламентарна, политическа и държавна рецесия в този комплициран миг. Справяме се в кворума в границите на опциите, правилника и решението на националното заседание. Имаме доста сътрудници под карантина, контактни или заболели, по тази причина взехме решение, заради систематичния бойкот на сътрудниците от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, да приемем решение, в което те се включват онлайн в съвещанията. Това дава опция да действа, да приемем бюджет и да приемем закони, от които се нуждаят системите в страната ", добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР