Здравната система може да издържи до края на октомври, дори

...
Здравната система може да издържи до края на октомври, дори
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Здравната система може да издържи до края на октомври

Здравната система може да издържи до края на октомври, даже при тези равнища на инфектирани дневно и по-високи с 500 и над 500 нови случаи на ковид.
Това сподели математикът на НОЩ проф. Николай Витанов пред бТВ.
По думите му при над 10 хиляди приети в болница ще има огромен напън над системата и ще има повече в интензивни отделения, а експертите понижават.

Той не предвижда да има затваряне на учебни заведения до края на първия период, тъй като сме надалеч от заразяването, което би довело до тази строга мярка и изясни за какво.

" Има общ принцип, когато 1% от системата излезе от строя по едно и също време, човек би трябвало да почне да се замисля. Системата от учители и възпитаници е - 700 000 възпитаници и към 70 000 учители. Когато 1 на 100 излезе по едно и също време, т.е. 7 000 възпитаници приблизително са по едно и също време заболели и 25 учебни заведения са по едно и също време затворени, тогава управлението на МОН би трябвало да седне и да преразгледа обстановката, доста сме надалеч от тази работа. Трудно ще се осъществя в първи период при тези стойности “, счита проф. Витанов.

Той обаче обърна внимание на атмосферните условия през есента и зимата, както и на неспазването на ограниченията, което може да ни приближи до края на месеца до недобрия сюжет с 30 хиляди заболели от COVID-19.

Според него не е трябвало да се разхлабват толкоз доста ограниченията през юни.

Ще се разделим с ковид, като се появи ваксина или дейно лекарство, дотогава ще си пълзи постепенно тази пандемия, здравната система не трябва да се натоварва, с цел да може всеки да получи здравна помощ, сподели още експертът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР