„Здравната криза все още не е отминала, но това, което

...
„Здравната криза все още не е отминала, но това, което
Коментари Харесай

Петър Витанов: Към единни критерии за синхронизиране на европейските здравните системи

„ Здравната рецесия към момента не е отминала, само че това, което тя ни сподели е, че европейските здравни системи са разнообразни. Първо би трябвало да се насочим към тяхното съгласуване и синхронизиране, към основаване на единни критерии. Тези критерии биха могли да бъдат брой болнични и интензивни кревати на глава от популацията за всяка страна-членка, минимално заплащане на здравните служащи, брой здравни служащи, % от Брутният вътрешен продукт, който се дава за опазване на здравето, универсални стандарти в скрининга. “, съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в предаването „ Софийска естрада “ по радио Фокус.

„ Необходимо е по-добро взаимоотношение на здравните системи, тъй че да не се окажат неподготвени за възможна последваща вълна на вируса или различен вид здравна рецесия. Защото видяхме, че несъмнено страните-членки не бяха готови за актуалната обстановка. Положителното е, че през последните седмици следим демонстрация на сериозна европейска взаимност, която се показва и при вземането на единни решения. “, акцентира евродепутатът.

По отношение на България, той изрази вяра, че най-малко първият, най-тежък стадий на пандемията е на път да завърши. Според него, страните от Източна Европа в огромна степен са съумели да се погрижат за за здравето на жителите си. „ Оттук насетне, би трябвало да се подхващат съответни дейности, тъй че стопанската система ни да излезе от колапса, в който се намира. “, добави Витанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР