Здравната криза от последната година имаше значителни последици върху пазара

...
Здравната криза от последната година имаше значителни последици върху пазара
Коментари Харесай

5 знака, които подсказват, че е време да смените работата си

Здравната рецесия от последната година имаше обилни последствия върху пазара на труда и бизнеса. Промени се метода на работа в множеството компании, а това частично докара и до загуба на ангажираност към фирмената просвета. Съществуващата неустановеност на работното място и неналичието на мотивация демонстрират, че един на четирима испанци не са удовлетворени от актуалната си работа и биха искали да я сменят, показват последните изследвания, извършени от Infojobs, който разгласява десетки разгласи за работа на ден. Ironhack, испанска школа за интензивното образование на гении в цифровата област, анализира 5 фактора, които демонстрират, че е време да сменим професионалния курс.

Стрес, нервност и отмалялост -  Когато не се чувствате добре на работното си място или не харесвате това, което вършиме, психическите резултати незабавно се виждат. Това частично се ускорява от работата от разстояние заради неналичието на цифрово изключване. Последното изследване на Cigna демонстрира, че 74% от испанците не могат да се изключат от работния развой, тъй че равнищата на отмалялост и нервност са се нараснали. Чувството за непрекъснат стрес може да наруши спокойствието на индивида. Този фактор е още по-забележим, когато служителят стартира да изпитва компликации със съня или когато ден след ден работата се трансформира в голямо изпитание.

Времето върви прекомерно постепенно -   Ако човек прекарва деня, броейки минутите до края на работния ден, то той не се възползва от времето, с цел да прави своите действия по ефикасен метод. Когато работата стане скучна или е невероятно да се пораства във компанията, значи е пристигнал моментът да се потърси ново предизвикателство, което е по-свързано с ползите на индивида. Според отчет на организация Robert Half, 64% от интервюираните настояват, че се възползват от промяната на работа на всеки 3 или 4 години, а за 75% от служащите под 34-годишна възраст това е ключът към напредъка в професионалната им кариера.

Работата се трансформира в тематика табу -  Разговорът за работа с другари и семейство не е алтернатива за хората, които не харесват работното си място. Тъй като работата заема огромна част от живота на хората, от Sodexo пресмятат, че за 30% от хората е обикновено това да се разяснява и в случай че тематиката се заобикаля или предизвиква отчаяние, значи е време за смяна.

Не се идентифицирате с полезностите на компанията -  Работата в компания, с която не се чувствате разпознати на персонално равнище, може да бъде спънка, защото е мъчно да си представите добре в план, който не ви харесва и не дава отговор на вашата същина. Това е неприятно както за работата ви, по този начин и за екипа, с който работите и е още един знак, че е време да си тръгнете. Когато търсите работа, значимо е да се чувствате удобно с полезностите, които дефинират компанията. 

Недостиг на благоприятни условия и ниски заплати -  Понякога казусът не е в това, че определената кариера не е това, което в началото сте си представяли, а по-скоро в това, че нямате положителни благоприятни условия за работа в тази област. Ето за какво доста експерти се пробват да изследват нови пътища. Всъщност 48% от заетите хора обмислят да подобрят своето образование за да получат нови работни благоприятни условия, написа изданието. 

Източник: eleconomista.es

Превод и редакция: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР