Здравната каса заплаща 35 лв. за пациент в Нови пазар

...
Здравната каса заплаща 35 лв. за пациент в Нови пазар
Коментари Харесай

35 лева за пациент в Нови пазар, 350 лева – в София

Здравната каса заплаща 35 лева за пациент в Нови пазар и Преслав против 350 за пациент в София. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание доктор Нигяр Джафер през вчерашния ден по време на спор в Народното събрание за трагичното положение на общинските лечебни заведения, иницииран от Българска социалистическа партия. Не одобряваме тезата, че Министерство на здравеопазването няма ангажимент към тези лечебни заведения, съобщи тя. В тях няма корупция за разлика от доста други, които оферират върховен пилотаж в медицината, сподели още доктор Джафер. По думите й тези лечебници употребяват едвам 15% от средствата за опазването на здравето, като в това време обслужват два милиона души население.

Общинските лечебни заведения би трябвало да се финансират сходно на ведомствените и да получават прехрана от Министерството на здравеопазването, безапелационен бе и депутатът от Българска социалистическа партия доцент Георги Йорданов. Към края на 2017 година отговорностите им са 98 млн. лева

По време на дебата отрасловият министър Крили Ананиев съобщи, че нова методика на финансиране ще бъде направена по предложение на ГЕРБ и показана в границите на месец. Предвижда се благодарение на икономии във ведомството да се обезпечи финансова помощ на общинските лечебни заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР