Здравната каса трябва да плаща за всички иновативни лечения при

...
Здравната каса трябва да плаща за всички иновативни лечения при
Коментари Харесай

Сестрата на Борисов се обяви срещу мораториума върху новите лекарства

" Здравната каса би трябвало да заплаща за всички новаторски лекувания при тежките и редките болести за пациенти, които са здравноосигурени и считам, че това е справедливо”, сподели сестрата на премиера Бойко Борисов - доктор Красимира Иванова пред Нова телевизия в понеделник.

Тя работи от 35 години в системата на опазването на здравето и сега е шеф на отделението по неонатология в столичната АГ болница “Света София”. Също като брата, доктор Иванова приказва за тежкото заболяване на майка им, което е довело до нейната гибел.

" Майка ми имаше рак. Тя беше и относително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Много късно разбрах, че имам израстък в мозъка. Слава Богу, той не беше толкоз заплашителен и съумях да оцелея ", сподели доктор Иванова.

" Винаги съм казвала, че в медицината не би трябвало да има политика. На първо място би трябвало да се гледа изгодата за болния човек, с какво може да се помогне и до какъв брой ", изясни тя.

През предходната седмица с гласовете на партията, ръководена от брат й, Народното събрание бетонира възбраната здравната каса да заплаща за новаторски лекувания. Парламентът небрежно преодоля ветото на президента, който разгласи, че ще нападна възбраната в Конституционния съд.

Няколко часа по-късно Бойко Борисов даде назаден за мораториума

" Готов съм да преразгледам, в случай че би трябвало и след срещата с (президента) Радев, мораториума за медикаментите. Една трета от страните в Европейски Съюз, в случай че имат обещано лекарство, би трябвало да го купим и ние. Ще го вкараме отново в Народното събрание и ще го решим ", сподели той.

Без връзка с логиката на създалата се политическа обстановка, той показа, че дружно със сестра си са похарчили всичките си спестявания, с цел да лекуват болната си майка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР