Здравната каса отмени лимитите за лъчелечение, наложени от НЗОК, предаде

...
Здравната каса отмени лимитите за лъчелечение, наложени от НЗОК, предаде
Коментари Харесай

Отмениха лимитите за лъчеление

Здравната каса анулира лимитите за лъчелечение, наложени от НЗОК, съобщи кореспондент на bTV. Скандалът избухна през вчерашния ден, откакто стана ясно, че Здравната каса е въвела ограничавания, които засягат всички центрове за лъчетерапия у нас.
От гилдията разясниха, че зелена светлина кой по кое време да се лекува ще дават не лекуващите онколози, а комисия на Здравната каса. Ако пациентите надвишават наложените предели, лекуването им ще се отсрочва за последващи интервали.
Днес пред здравната комисия министър Кирил Ананиев съобщи, че лимитите са засягали единствено месец юни. Целта е била да се пресметна бюджетът до края на годината.
НЗОК в никакъв случай не е имала желание да лимитира лекуването на онкоболните, безапелационен е Ананиев. След зародилото напрежение обаче институцията е изпратила писма на районните здравни каси, че се анулират рестриктивните мерки за месец юни.
Сутринта ръководителят на БЛС разяснява, че лимитите не са съгласувани с тях и ще реагират остро, в случай че даже на един пациент бъде отказано лекуване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР