Здравната каса бави парите за заплати на медиците в Пирогов“.

...
Здравната каса бави парите за заплати на медиците в Пирогов“.
Коментари Харесай

Пироговци и въобще медиците са приоритет, а не последна грижа на чиновника!

Здравната каса бави парите за заплати на медиците в „ Пирогов “. Оказа се – и на други лечебни заведения. Изумително! Бай Чиновник не бърза. „ Пирогов “ е най-голямата незабавна болница в страната, целия екип е на първа линия в битката с COVI-19, непрекъснато е отворена за всички нуждаеща се от страната. Но заплатите се бавят.
Това е позорно за здравното министерство и за страната, които не могат да наложат съблюдаване на периодите. Сякаш не ги е еня за огорчените медици, които разчитат на месечното заплащане.

Проблемът е същински Параграф 22. Болниците са длъжни до избрана дата да приведат осигуровките на страната. Ако се забавят и не го създадат – не получават заплати. Само че парите от Здравната каса се авят някъде си, а осигуровките са платени авансово. Хората чакат…

Ако е правилно, че с цел да се реши някакъв проблем би трябвало всякога да се намесва министър председателят Борисов, то този е безусловно предпочитан. Няма по-важно нещо от медиците сега. И изобщо. Пяскахме от балконите и прозорците ден-два, след което всичко се завлачи както досега.

Чиновниците са на работа до 17:00 часа. В 17:01 ч. към този момент са на път към къщи. Медиците обаче обезпечават 24-часово здравно обслужване. Ако чиновникът си пореже пръста или детето му вдигне температура – тича в „ Пирогов “ или друга болница. Не им е превел заплатите, само че тича, тъй като те са длъжни да му оказват помощ.

Какво излиза? Медиците би трябвало да се молят за нещо, което е тяхно право по закон. А чиновникът взема решение по кое време да благоволи да извърши превеждането. Царят дава, пъдарят – не дава.

Българска народопатология!

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР