Здравната инспекция в Русе затвори Детската млечна кухня заради 6

...
Здравната инспекция в Русе затвори Детската млечна кухня заради 6
Коментари Харесай

Затвориха Детската млечна кухня в Русе заради съмнения за салмонела

Здравната ревизия в Русе затвори Детската млечна кухня поради 6 доказани случая на салмонела. Персоналът ще бъде проучен, а от Агенцията за сигурност на храните запечатаха кухнята. Резултатите от инспекциите ще излязат другата седмица.

Русе

Два случая на салмонела група Б са били доказани в Детска ясла №9 предходната седмица. Здравните инспектори са отчели позитивни проби на още 4 деца, две от които са единствено носители. От Агенцията по храните незабавно са запечатали Млечната кухня и са взели проби от контактни повърхности, съдове, както и от личния състав за съществуване на патогенни микроорганизми.
доктор Георги Дяков - шеф на Областна дирекция по сигурност на храните - Русе: Свикан е спешен екип от специалисти на Българска организация за сигурност на храните, взети са проби от всички деца в яслата. Взети са проби и от храна. В началото на идната седмица се чака да излязат резултатите.
Работещи в детската млечна кухня настояват, че там се съблюдава строга хигиена.
Рахим Рахим - водач: Не можеш да влезеш с външни обувки, без манта, без нищо вътре. Влизаш, изплакваш си ръцете.
От общината споделиха, че детските ясли няма да се затварят, а ще им се доставя авансово пакетирана храна. Общо 860 деца получават храна от Млечната кухня в Русе.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР