Здравко Лазаров е видял доста неща в кариерата си на

...
Здравко Лазаров е видял доста неща в кариерата си на
Коментари Харесай

Електричката: Няма да е честно първенството да свърши сега

Здравко Лазаров е видял много неща в кариерата си на футболист. Опитът му е стабилен, само че като старши треньор той към момента прохожда в занаята. Въпреки това води сполучливо Вихрен Сандански, който преди спирането на шампионата бе забъркан в борбата за първото място в Югозападната Трета лига. За това, обстановката в страната и футбола като цяло, Електричката отговори на въпросите на „ Тема Спорт “.

Здравко, къде се намираш във времето на изолираност и изключително състояние в страната?
– В Септември съм си, със фамилията. Наблягам повече на филми и остарели мачове по малкия екран. Гледам да уплътнявам времето.

Гледаш ли беларуското състезание?
– Да, и странното е, че те към момента играят, и то пред аудитория. Ако някой ми беше споделил, че при започване на април, когато е разгарът на европейските мачове, евротурнирите, ще виждам шампионата на Беларус, нямаше да му допускам.

Поддържате ли форма със сина ти, който играе при теб във Вихрен?
– Доколкото може, го вършим. Имаме си фитнес уреди вкъщи в Септември и упражняваме. Преди ходехме на стадиона да тичаме и да играем с топка, само че след решенията на страната, полицията стартира да следи и спряхме. Дал съм стратегия на момчетата от Вихрен за подготовка и се надявам да я съблюдават. Не съм надзирател въпреки всичко (смее се).
Оставям нещата на тяхната съвест. С вързани ръце сме. Вярвам, че всеки се пробва да прави нещо. Колкото и да седиш вкъщи – три, четири, пет дни, в един миг се откача без футбол и обществен живот. А към този момент минаха над 20 дни. И като виждам, изключителното състояние бе удължено до 13 май, нямам думи към този момент. Не знам какво ще се прави…

Как са нещата във Вихрен?
– Допреди да ни разхлабен, всичко беше както би трябвало, и като организация, и като финансиране. Засега нищо не се знае.

Говорихте ли за заплащането?
– Не, не сме. Но доколкото познавам нашия президент (б.р. – Константин Динев), и то доста добре, нещата би трябвало да продължат, както бяха. Но кой може да каже какво ще се случи? Нещата се трансформират всеки ден.

Трябва ли да се доиграе сезонът у нас?
– Ние желаеме да се доиграе, тъй като сме забъркани в борбата за професионалния футбол. През зимата направихме положителни прехвърляния, стегнахме още повече редиците. Имахме нещо поради, само че вижте какво стана… Изиграхме два кръга и спряхме. А нашата група е най-интересната. Четири тима се борим за промоция – ние, Миньор, Септември Симитли и Спортист Своге. Няма да е почтено, в случай че кажат – завършек на сезона, само че какво да вършим. Не зависи от нас. Каквото реши федерацията, това е. Трябва да се съобразим. Всеки от четирите тима има своите шансове и упоритости. Битката е оспорвана и равностойна и по тази причина е хубаво да се доиграят мачовете. Четирите отбора не отстъпваме по нищо на някои тимове във Втора лига сега.

Очакваш ли банкрути на клубове?
– Не е изключено. Много значимо е финансово кой по какъв начин ще издържи. Болшинството клубове са общински, а там, където има притежатели, бизнесите им може да са наранени. Така че ще е мъчно. Това състояние обаче ненапълно може да има и позитивен резултат, тъй като клубовете от ден на ден ще се извърнат към българския пазар. Към младите родни играчи. Ще гледат сами да си ги създават в школите. Да, не може без чужденци, само че те би трябвало да са с две съсловия над нашите, с цел да вдигнат равнището.

В елита по какъв начин очакваш да се развие борбата?
– Там всичко е ясно. Както и се доиграе шампионатът, първи е Лудогорец и няма по какъв начин да бъдат застигнат. Те към момента са доста напред в развиването си по отношение на другите. Остава борбата второто и третото място. Изпадащият също е явен. Трябва се види по какъв начин ще се действа с баражите и влизащите от Втора лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР