Здравко Димитров, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, разпространи

...
Здравко Димитров, кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, разпространи
Коментари Харесай

Здравко Димитров: Имах невероятния шанс да работя и постигнем много за пловдивчани със страхотен екип

Здравко Димитров, претендентът на ГЕРБ за кмет на Пловдив, популяризира доклад за работата си като Областен шеф. Най-сериозният триумф в работата на регионалната администрация е положителната съгласуваност сред другите общини в Област Пловдив, обособените министерства, национални и интернационалните институции.

Под управлението на Здравко Димитров Областната администрация се утвърждава като една от най-отворените към жителите институции на територията на Пловдив и региона.



“Имах шанса и удоволствието да работя с екип от положителни експерти и специалисти в разнообразни области. Благодаря им от името на жителите за напъните и сериозната им работа в интерес на обществото”, съобщи Здравко Димитров при разпространението на доклада си.

Според него един от най-важните цели в работата на екипа на Областна администрация Пловдив е бил да обезпечи такова инфраструктурно развиване, което да подкрепи икономическото развиване на Пловдив.

Развитие на инфраструктурата
Едни от най-важните инфраструктурни планове, изпълнени през мандата на Здравко Димитров като Областен шеф, са удвояването на пътя Пловдив - Асеновград и планиране и създаване на локалните платна и кpъгoвoтo ĸpъcтoвищe нa изxoдa нa Πлoвдив в пocoĸa Aceнoвгpaд.

Друг значим инфраструктурен план е заданието за реорганизация на пътното кръстовище „ Пътна връзка „ Пловдив – Автомагистрала „ Тракия “ (възел „ Запад “) с път за село Радиново и Индустриална зона „ Марица “ и Изтoчен oбxoд нa Πлoвдив - oт ĸapayлĸaтa нa изxoдa нa гpaдa за Асеновград дo Cĸoбeлeвa Maйĸa.



От изключителна значимост е и построяването на пътя Пловдив - Карлово, край отбивката за селата Труд и Строево, c дължинa 5 ĸм., както и идейният план за Околовръстно шосе – удвояване на пътната връзка.

С подписването на контракт за предпроектно изследване за построяването на Каскада Въча – Доспат и построяването на прагове на р. Въча, за възстановяване работата на шахтовите кладенци, ще се реши дългогодишният проблем с водоснабдяването на гр. Кричим и с. Устина.

Достъпност на администрацията и непосредственост до жителите
Според Здравко Димитров една от най-важните практики в работата му като регионален шеф е достъпността на Областна администрация Пловдив. Тя се случва с създаване на модел на приемна за жителите, при която поставените от тях въпроси и проблеми са били решавани оптимално експедитивно от специалистите на регионалната администрация.

Във времето за банкет на жители в регионалната администрация на Пловдив наложително са участвали заместниците на Димитров и специалисти на институцията.

За по-висока досегаемост и с цел да могат повече жители от района да слагат проблемите си, екипът на Здравко Димитров основава практиката на „ изнесени приемни “, които се организираха от него и екипа му в общините от региона.



Безопасността на придвижването и децата
Важен приоритет на Здравко Димитров като Областен шеф постоянно е била сигурността на придвижването, изключително в частта, която касае децата. По негова самодейност, във връзка първия образователен ден в учебните заведения на територията на област Пловдив, всяка образователна година се организира открит урок по безвредно секване на възпитаници от първи клас.

С Резолюция на Генералната асамблея на Организация на обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва като Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните катастрофи.

По този мотив ноември 2017 година и 2018 година Областна администрация – Пловдив поддържа акцията, като изготви и раздаде брошури с мотото „ Всеки път си има история “. Инициативата беше единствената от Република България, която присъстваше в формалния интернационален уебсайт на Световния ден за възпоменание на жертвите от ПТП.

Подкрепа за пловдивския бизнес
В двата си мандата като регионален шеф, Здравко Димитров постоянно е давал дейна поддръжка и логистика на пловдивския бизнес. Под негов патронаж се организираха редица семинари, осведомителни събития, работни срещи с дейни полемики на районно равнище.

Част от тях са семинарът на тематика „ Изграждане на районни научни центрове “, проведен от Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък “ и Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ с представители на научната и академична общественост, бизнеса и локалните управляващи от Южен централен регион, осведомителното събитие по Програма „ Развитие на бизнеса, нововъведенията и поддръжка на дребни и междинни предприятия “ на Иновация Норвегия към Норвежкия финансов механизъм 2014-2020, срещи по оперативните стратегии: „ Иновации и конкурентоспособност 2014-2020 “, „ Наука и обучение за образован напредък 2014-2020 “, както и изискванията за кандидатстване по Националния капиталов фонд към Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинни предприятия.



С цел да се разшири развиването на региона и на гр. Пловдив във всички публични сфери, екипът на Областна администрация Пловдив взе участие в редица интернационалните формати.

През последните години екипът на Димитров инициира и поддържа поредност интернационалните събития и срещи, на които са участвали представители на локалния бизнес.

Такива са срещите за съдействие с представители от Санкт Петербург, териториални области на Китайската национална република, с посланиците на Казахстан и Азербайджан по случай 25-годишнините от установяването на дипломатически връзки сред страните.

В интервала 2016 година - 2019 година са извършени публични настоятелен срещи с посланиците на Съединени американски щати, Кралство Норвегия, Швеция, Нидерландия, Малта, Иран, Азербайджан, Турция, Албания, с министъра на културата на Италия, както и с почетните представляващи консули, разположени в Пловдив.

Един от най-успешните формати е Инициативата за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и Китай 16+1, на която хазаин бе Здравко Димитров и регионалната администрация.

Целта на срещата бе подсилване и разширение на съдействието сред Китай и 16 страни от Централна и Източна Европа в региона на вложенията, превоза, финансите, науката, образованието, културата, туризма, опазването на здравето, селското стопанство.

По линия на формата 16+1 от края на 2017 година на територията на „ Тракия икономическа зона “ стартира да действа първият по рода си в Централна и Източна Европа Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други артикули с Китай и страните от Централна и Източна Европа. Подписани са и двустранни интернационалните съглашения от участниците във форума.

През 2018 година Областният шеф и екипът му взимат интензивно присъединяване в срещите на високо и експертно ниво по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в интервала януари-юни 2018 година

Образование и учене
Под управлението на Здравко Димитров екипът на Областна администрация постави значими старания в областта на образованието и подпомагането процеса на образование и придобиване на професионална подготовка на младежите. Част от стратегиите, по които е работила Областната администрация под управлението на Здравко Димитров, са “Старт на кариерата”, “Обучение и заетост” и “Обучение и претовареност на младите хора”.

През 2017 година е създадена и призната Областна тактика за поддръжка за личностно развиване на децата и учениците на територията на област Пловдив. Част от нея е работа по задържането в просветителната система на деца и възпитаници в предучилищна и учебна възраст.

В просветителната сфера Областна администрация е построила положително равнище на съдействие с Министерството на образованието.

Въз основа на тази тактика, 13 общини в област Пловдив създават свои общински тактики за личностно развиване на децата и учениците, които са признати от всички 13 общински препоръки.

Всяка година, във връзка Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, Областният шеф провежда церемониален концерт-прием за представители на културни, медийни и просветителни институции в област Пловдив, а в интервала 03.10.2018 година - 05.10.2018 година Областна администрация – Пловдив бе измежду домакините на Националните дни за учене през целия живот, проведени от Министерство на образованието.

По концепция на Здравко Димитров, през 2019 година стартира подготовката на план за ранна предварителна защита на експанзията на децата и учениците във всички образователни заведения в пловдивска област , в който се включиха всички заинтригувани страни.

Здравеопазване и обществена политика
В региона на опазването на здравето с присъединяване на Здравко Димитров в област Пловдив бяха осъществени две процедури за Областна здравна карта: направена и призната Областна здравна карта на област Пловдив през 2015 година, настояща до началото на 2018 г.; създадена и одобрена нова Областна здравна карта на област Пловдив през 2018 година

В обществената сфера, в помощ на общините в област Пловдив, постоянно беше предоставяна информация за оповестените стратегии за финансиране през 2018 година от Агенцията за хора с увреждания.

Избраните тематики на плановете бяха „ Осигуряване на налична архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти за хора с увреждания” и „ Рехабилитация и обществена интеграция на хора с увреждания “.

Всяка година Областна администрация изпраща информация за работата на Координационния механизъм за взаимоотношение при работа в случаи на деца, жертви на принуждение или в риск от принуждение.

Във връзка с осъществяване на „ Стратегията на област Пловдив за консолидиране на ромите “, всяка година е осъществяван доклад за дейностите по осъществяване на интеграционната политика в 18-те общини на област Пловдив. В тази връзка Областна администрация е сътрудник по осъществения през 2016 година план „ Заедно в работа на обществото - помощ за ромските дами против домашното принуждение “.

Култура и историческо завещание
Областна администрация е сътрудник и в редица значими за Пловдив и региона планове.

Част от тях са:

„ Музей навън „ Малтепе “, название Център за върхови достижения “Храни и биотехнологии за здраве”, „ T.E.A.M – Заедно реализираме повече “. С приоритет в работата на Здравко Димитров като Областен шеф са изпълнени: планът „ Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Европейската година на културното завещание 2018 година към идното домакинство на гр. Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г.”; планът за разпространение на европейското културно разнообразие с присъединяване на читалища от област Пловдив и Kултурните институти на Посолствата на Португалия, Италия и Франция в България; планът за отбелязване на приноса на Република България в спасяването на евреите от Холокоста.

По мотив 75-годишнината от спасението на българските евреи по време на Втората международна война, на 20.08.2019 година, Здравко Димитров подарява целия тираж от второто издание на книгата на Тодор Тончев „ Основателен ли е у нас антисемитизмът “ на наследниците на създателя.

Околна среда и екология
Областна администрация – Пловдив трансформира в традиция организацията и провеждането на акцията „ Да почистим България дружно “ с присъединяване на всички 18 общини на територията на региона.

По този мотив, тази година, Здравко Димитров, бе награден с оценката „ Най-много почистени места “ от уредниците на акцията.

Под управлението на Димитров, Областна администрация - Пловдив взе участие във значими интернационалните планове.

Институцията е асоцииран стратегически сътрудник по план „ Стратегии за интегриран, немоторизиран, зелен и здравословен туризъм “ и плана „ Унаследяване и трансфер на бизнес в районите “. Тя е сътрудник и по плановете на Неправителствени организации „ Зелени Балкани “, „ Реализиране на капацитета на районните и локалните биоикономики “ и „ 1000 езера да върнат синия си цвят “. През 2018 година Областна администрация - Пловдив е подкрепила Търговско-Промишлена Камара – Пловдив за плана „ РУБИК “, обвързван с подкрепяне развиването на Южен централен регион в региона на биоикономиката.

Постоянни задължения на Здравко Димитров като Областен шеф са били реализирането на пълномощия при осъществяване на държавната политика в областите на:

регионалното и иновационното развитие; евроинтеграцията; модернизиране на държавната администрация; етническите и интеграционните въпроси; заетостта; обществената политика; здравословните и безвредни условия на труд; тристранното сътрудничество; културата; сигурността на движението; организацията на транспорта; образованието; опазването на здравето и младежките действия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР