Здравка Андонова Facebook Twitter Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn

...
Здравка Андонова Facebook
Twitter
Viber Още възможности за споделяне Google Plus LinkedIn
Коментари Харесай

Откритието, което кара раните да зарастват по-бързо

Здравка Андонова
Facebook Twitter Viber Още благоприятни условия за шерване Гугъл Plus LinkedIn Email 08:34, 18 юни 17, 10713 32

" Най-важното нещо, с цел да успееш при откриването на нещо ново в която и да е сфера, съгласно мен е желанието да помагаш на хората. Това е, което ме стимулира близо пет години да върша опити, с цел да намеря метод раните да зарастват по-бързо ".

С този блян и след голям брой опити докторът по физиология Евелина Важейо от Швеция съумява да направи своята дребна стъпка в медицината - до момента в който е докторант, тя открива, че раните могат да зарастват безусловно за 24 часа, в случай че на мястото се слагат млечнокисели бактерии, експресиращи разнообразни човешки лечебни протеини.


Евелина Важейо от Швеция открива, че раните могат да зарастват по-бързо, в случай че на мястото се слагат млечнокисели бактерии, експресиращи разнообразни човешки лечебни протеини.

Днес Евелина Важейо има започваща компания Ilya Pharma, която благодарение на проучвания от Университета Упсала и Шведския университет по селскостопански науки, се пробва да трансформира откритието в патентовано здравно произведение. Стартъпът е осъществен с поддръжката на Европейския институт за нововъведения и технологии (EIT) към Европейската комисия и бе показан на годишната конференция за нововъведения на института в Париж.

Малки биореактори върху раните

" На раните, които не са третирани, им трябват дни, а от време на време и седмици, с цел да зараснат. Опитите ни с мишки демонстрират, че дребни рани, третирани с човешките лечебни протеини, се затварят очевидно на идващия ден ", споделя Евелина Важейо.

Човешките лечебни протеини се доставят на място в раните посредством живи млечнокисели бактерии, настоящи като дребни биореактори. Според учените това е доста ефикасен от позиция на разноските метод за доставка на биологични медикаменти, който разчита на лиофилизирана формула с добра непоклатимост.

" Млечнокиселите бактерии се възвръщат директно преди приложимост посредством прибавяне на дребен размер вода ", изяснява Евелина Важейо.

За изгодите от откритието

Лечението по този способ е ориентирано към функционалността на тъканно-резистентни имунни кафези, а механизмът за ускорено изцеление е избран от учените.

" Ползите от нововъведението могат да бъдат най-големи при хората с диабет, при които могат да се появят и хронични рани. Изследват се и болести на стомашно-чревния тракт като да вземем за пример раздразнените вътрешности ", изяснява Евелина Важейо.

В момента се вършат следващи проучвания за опциите раните да зарастват благодарение на млечнокисели бактерии, експресиращи разнообразни човешки лечебни протеини. Предстои откритието да кандидатства за медицински патент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР