Здравият разум трябва да надделее с течение на времето и

...
Здравият разум трябва да надделее с течение на времето и
Коментари Харесай

Захарова очаква дипломатическите отношения с Гърция да се нормализират с течение на времето

Здравият разсъдък би трябвало да надделее с течение на времето и дипломатическата активност сред Русия и Гърция в Москва и Атина да се възстановява,коментира представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова на брифинг за съветски и интернационалните публицисти в сряда, оповестява " Катимерини ".

В отговор на въпроси съветската говорителка сподели, че експулсирането на осем гръцки дипломати от Москва " е нужен отговор на неприятелските дейности на гръцката страна ", до момента в който тя назова експулсирането на 12 съветски дипломати от Гърция " невиждано ".

Тя твърди, че експулсирането от Гърция се основава на " задачата да се отслабят съветските дипломатически представители и да се попречва естествените им интервенции във допустимо най-голяма степен, въз основа на измислено опрощение ".

Захарова също се оплака, че " актуалното държавно управление на Гърция е минало към по-голяма ескалация , като разви шумна медийна акция, публикувайки персонални данни на тези хора ", " неетична тактичност, която ние естествено няма да копираме ".

Тя акцентира, че " взаимните експулсации не са избор на Москва " и добави, че макар съкращенията на личния състав съветското посолство в Атина и съветското генерално консулство в Солун ще продължат да работят както нормално .
 Москва вижда дългата ръка на Запада в изгонването на съветски дипломати от България
Москва вижда дългата ръка на Запада в изгонването на съветски дипломати от България

Случилото се в София показвало мащабите на натиска против Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР