Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма такъв

...
Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма такъв
Коментари Харесай

Д-р Антония Първанова: Кризата с COVID 19 не е здравна, а политическа и икономическа

Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма подобен образец в света през всички тези 2 хиляди години на епидемии! Така някогашният евродепутат доктор Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Англия, разяснява ограниченията освен в България, а и на доста места в Европейски Съюз и света, хората да бъдат затворени по домовете си поради новия ковид.
Тя назова това “някакъв доста новаторски епидемиологичен способ, който до момента не е прочут на човечеството”. И изрази подозрение, че в дейностите си Европейски Съюз позволява “двойни стандарти”, визирайки зелените коридори, дадени за напредване на сезонни служащи:

Значи всички трява да са по домовете си и затворени и Европейски Съюз предлага това да се случва, само че когато става дума за пари и за ползи, хайде в този момент на нас ни трябват сезониите служащи, значи тогава към този момент няма COVID19.

Д-р Първанова съпостави и статистиката на Световната здравна организация (СЗО) за заболелите от грип и от новия ковид: Всяка година, по данни на СЗО, в целия свят боледуват към 1,5 до 2 милиарда души от грип.

В момента от Коронавирус 19 боледуват 1,5 милиона души, съвсем не са стигнати. От грип почиват сред 290 и 650 хиляди души годишно в света. Към днешния ден - от ковид 83 500 души. Картината в Европейски Съюз: всяка година боледуват сред 4 и 50 млн. европейски жители от грип. От тях почиват сред 15 хиляди и 70 хиляди. В момента в Европейски Съюз 672 хиляди души са болните от Коронавирус 19, а умрелите са 57 хиляди.

Първанова направи извода: Всяка година в Европейски Съюз загубата на средства от това, че боледуват сред 4 и 50 милиона и че умират 70 хиляди души от грип коства 6 и 14 миларда евро. Това прави сред 280 и 1500 евро на болен от грип. В същото време отпуснатите 2 трилиона евро за коронавирус 19 вършат към 3 милиона евро на болен от коронавирус 19 в Европейски Съюз. Срещу най-много 1500 евро на 1 болен!

По думите на доктор Първанова, рецесията не е здравна, а преди всичко политическа и по-късно ще се трансформира в икономическа и тежка финансова. Изводите за Европейски Съюз, споед нея:

Може би би трябвало съществено да се замислим дали водачеството там не е съществено компрометирано и аз мисля, че след тази зараза ще би трябвало да има съществени промени освен в управлението на Европейски Съюз, само че и във философията какво би трябвало да прави Европейски Съюз, по какъв начин да се грижи за своите жители и кои са неговите цели - сподели тя.

Като уточни, че в България всяка година от грип умират към 2 хиляди души и изрази съжалението си за жертвите на Коронавирус 19, доктор Първанова направи и друга рекапитулация:

След 1 месец изолираност имаме 23 умряли. Ако след още 1 месец изолираност, да речем с темпове на повишаване ние имаме 10 пъти повече - да речем 200 души да станат, това е към момента доста по-малко, в сравнение с умират от елементарен грип всяка година! След като свърши тази зараза, в случай че не се потвърдят страшните прогнози за хиляди души българи, починали от коронавирус 19, но би трябвало да са доста повече от елементарен грип – кой ще понесе отговорността и по какъв начин по-точно?

Д-р Първанова изрази терзание, че до момента в който сме отсрочили всякави планови интервенции и съвещания, хората не престават да се разболяват от други заболявания, като им е стеснен достъпа до опазване на здравето. В умозаключение, някогашният евродепутат сподели, че ще е ясно каква е цената, която всички ние ще заплатим за едно такова държание, основано, по думите й, " на интереса не на обществото, а на дребна група хора ": Какъв ще бъде той, гледаш кой най-после е спечелил и за какво, с цел да ти стане ясно за какво се е случило всичко това.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР