Здравейте, скъпи съграждани. Никога не съм си позволявала да пиша

...
Здравейте, скъпи съграждани. Никога не съм си позволявала да пиша
Коментари Харесай

Потресаващ разказ: Пенсионирана учителка се срамува докъде е стигнала. А вас срам ли ви е?

Здравейте, скъпи съграждани. Никога не съм си разрешавала да пиша такива постове, само че може би този случай в действителност ме трогна. Искам да ви помоля, в случай че пазарувате в Кауфланд (кв. Българка) на паркинга да се огледате за стара слаба жена. Моли хората за количките.

Тя е пенсиониран преподавател, само че за жалост няма къде да живее. Останала е при другарка и в действителност е в много мъчно състояние. Днес аз й помогнах с малко храна и имам вяра, че в града ни има доста положителни хора, които също могат да й оказват помощ.

Нямам думи да опиша благодарността, с която женицата през днешния ден едвам одобри торбичката от мен, тъй като, както показа, я е позор до каква степен е стигнала. Хубав ден скъпи сливналии, и в случай че можете помогнете и вие.

Това написа във Фейсбук жена от Сливен, написа Glas.bg. Постът й провокира вълна от състрадание и предпочитание за помощ. Много от сливналии считат, че допускането да има такива хора и неналичието на грижа за тях е незаконно действие от страна на страната.

Други - уверени, че страната е мащеха за доста пенсионери, взеха решение да вземат нещата в свои ръце и да отворят сметка за старата някогашна учителка, принудена да проси. Трети описаха за своите срещи с дамата:

"Преди 2 седмици една събота и аз я видях до Кауфланд. Попита ме за пари за самун. Аз първо й дадох 10 лева, само че не искаше да ги вземе. Искам единствено 2 лева да си купя самун "- ми сподели. Погледна щерка ми и ми сподели да купя нещо на нея с другите. Поговорихме си и най-после ги взе, само че се разплака, благодари ми и влезе в магазина. "

"Аксения се споделя. След неведнъж другарство с нея, по този начин и не разбрах какво и за какво го прави. Предложих й помощ, легална, посредством обществените - не желае. Предложих й против възнаграждение да ми оказва помощ с децата ми, когато ми се постанова - не желае, към този момент не можела.

Не приема огромни суми пари, нито пък доста покупки, само че другояче постоянно е там и моли за малко. Историята и вярна или погрешна е тази, която всички знаят. Бивш преподавател, болна щерка, нямат жилище, нямат съпрузи. Каквато и да е истината, никой не заслужава такива старини. "

"Имам желание да я потърся още веднъж тия дни. Сподели, че сега живее при другарка на ул. "Слънчева поляна " в квартал Ново село, покрай банята. Ще обикалям региона, както и на Кауфланд. Пък в случай че някой я види, дано я попита. Все си мисля, че се търси помощ за деца в 1-2-3 клас. "

"Доколкото знам, брачният партньор й е бил шеф на учебно заведение, само че е умрял рано, а щерка й е болна, само че не знам дали е правилно! Аз също съм й пособия! Казва, че може да оказва помощ на деца до 3-4 клас! "

Каквато и да е истината, в действителност никой не заслужава такива старини. Огледайте се и в случай че видите Аксения с протегната ръка, не я подминавайте!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР