Здравейте расисти, I’m kidding! Наясно съм, че на българите хич

...
Здравейте расисти, I’m kidding! Наясно съм, че на българите хич
Коментари Харесай

Британският бежанец: Защо няма расисти в Дряново

Здравейте расисти,

I’m kidding! Наясно съм, че на българите никак не ви е до смешки с расизма последните дни, още повече от един англичанин. Furthermore по никакъв начин не е елементарно и да си англичанин, живеещ в България like me.


Нямате визия какъв брой могат да са недружелюбни пиянките пред входа на блока ми в „ Овча купел “ откакто England победи България с 6:0.

Или пък с какво пренебрежение може да ме гледа продавачката в кварталното магазинче след тоновете обиди, които се изляха от английските tabloids по адрес на новата ми татковина България.

Even моята обичана Додо цяла заран през вчерашния ден ми съска и търсеше мотив за скандал с мен, освен това без даже да знае при какъв резултат е приключил мача. Просто тя постоянно е по този начин, откакто прекарам цяла вечер пред тв приемника watching football & drinking beer.

However, желая да ви призная нещо за расизма на стадиона предходната вечер. За две неща бях сигурен цяла седмица преди мача (освен, че ще ви сритаме задниците, въпреки всичко настоящето потомство на England е много мощно, а футболът в България не се случва от най-малко 10 години): първото нещо е, че в България в никакъв случай не е имало проблеми с расизма, изключително по стадионите.

Второто нещо, за което можех да се закълна, че ще се случи, е че на този мач ще има расистки викания. Защо, ли? Заради bloody протокол за реакция, който моите хора взеха решение да разгласяват just before мача с България.

You know, да кажеш, че в случай че чуеш расистки крясъци от публиката ще прибереш играчите и ще прекъснеш мача си е живо предизвикателство към българските почитатели.

Не пребивавам толкоз от дълго време в България, само че времето ми тук е задоволително, с цел да запомня, че след „ О, к‘во става “, втората най-употребявана имитация в тази страна е: „ Кой, аз ли, бе? “

Есенцията на тази имитация ми я обясни един от титулярите в тима на пиещите бира в градинката пред входа, Бачо Киро.

„ Веднъж, група учени решили да проведат опит за това какво подтиква хората “, стартира поучителната си история Бачо Киро. „ Изкопали една дълбока яма, завели един американец пред нея и му споделили да скочи. „ Вие, луди ли сте? Ще се пребия “, споделил американецът.

Учените му дали отговор, че дъното на ямата е цялостно с долари и оня мигновено се метнал. После довели французин, който също отказал. Приложили му тактиката с доларите, само че той отвърнал, че парите не го интересуват, защото е изтънчен човек.



„ Вътре е цялостно с красиви дами “, споделили му тогава учените и this moron на момента се метнал в ямата. След това завели руснак. Той нито от доларите се трогнал, нито от дамите, само че като му споделили, че долу има водка и незабавно скочил. Накрая завели българин и се почнал разговорът:

-Скачай!

-Скачайте вие, ваш‘та мама!

-Долу е цялостно с долари.

- И за к‘во са ми. Утре баба ми да ги вземе и да ги метне на някой лъжец през тераста.

-Но в ямата е цялостно с красиви дами. Ти ще си единственият мъж там, в случай че скочиш.

- А, да бе! И После моята Пена да ме сгащи и да ме счупи от пердах.

-Има ужасно доста водка. Ако скочиш всичката ще е за теб.

- Пфу! Тати, е изпекъл 200 литра сливова ракия единствено от първото джибри.

- Абе, тебе май те е боязън?

- Кой мене ли, бе!

И българинът скочил с лъвски скок “.

Такива ми ги разправя Бачо Киро. Той е осведомен човек бил е водач на маршрутка, но откакто построили метрото останал без работа. Изпитва huge пренебрежение към таксиджиите и се зарекъл, че от апетит ще умтре, но бакшиш няма да стане.

Сега Бачо Киро кара една от ония ridiculous розови коли, с които разнася храна по домовете. И кракът му не стъпва в метрото. И в такси.

Разправям ви за Бачо Киро щото историята му е значима, колкото и името му. Actually, неговото име е Стоян, само че му викат Бачо Киро щото гърлото му било като едноименната пещера и всичкото количество бира, което излееш в него изчезва безследно.

Бил съм в пещерата Бачо Киро, както и в Дряновския манастир. Те са обект номер 22 от 100-те национални туристически обекта, които обикалям из България в опит да опозная новата ми татковина.

Манастирът е доста хубав, а пещерата е неповторима. Вътре има остатъци от първобитни human beings и даже е завършен нещо като музей. До нея има beautiful водопад и екопътека, в края на която се октриват amazing панорама.

Но не желая да ви описвам за пещерата, а за индивида на който е кръстена тя. Бачо Киро е one of the most influent български възрожденци. Много неща са кръстени на него, всеки е чувал за Бачо Киро, множеството се сещат, че е воин от Априлското въстание или at least някакъв бунтовник.

As a matter of fact, Бачо Киро е преподавател. Израснал в оскъдно семейство на овчар, той остава без татко на 6-годишна възраст. Майка му го изпраща в един манастир наоколо, където се научава да чете и написа. Киро Занев се връща в родното си село Горни Турчета (дн. Бяла Черква) и става преподавател.

Но освен това. Той основава първото селско читалище, дружно с първия селски спектакъл. Бачо Киро вкарва взаимоучителната метода в района и с годините всички грамотни хора в близост са или него и възпитаници или възпитаници на неговите възпитаници.

Ако в Османската империя е имало Forbs magazine Бачо Киро евентуално е щял да влезе в неговата ранглиста за най-влиятелни персони.

Когато се приготвя Априлското въстание Бачо Киро е един от моторите в региона. Благодарение на неговия престиж в Дряново се събира толкоз огромна чета от въстаници и наред с ултра богатите подбалкански градове, тук е другото място, на което подплашената турска власт е изсипала цялата си мощност.

А Османската империя е really е била подплашена от Априлското въстание. Срещу не повече от 10 хиляди въстаници, от друг пол и възраст, едва въоръжение и неподготвени, Султанът изправя 90 хиляди души професионална войска.

В Дряново, Бачо Киро и още 200 души образуват чета ръкодовена от Поп Харитон. The rebellions се борят против 10 000 турски soldiers. Въстаниците са обсадени в Дряновския манастир. Цели 9 дни устоят Бачо Киро и хората му против 20 пъти по-голямата турска войска. Бачо Киро е хванат и изправен на съд.

Той не издава нито един от съратниците си, а упорства, че самичък е подготвил цялото въстание. One of local Turkish големци, който го е познавал е опитал да убеди съда, че Бачо Киро е неуравновесен и по тази причина не трябва да бъде обесен. Bulgarian hero, обаче на чист турски език декламира написаното от него стихотворение:

„ Аз един Бачо Киро съм,
без боязън от турчин комита съм.
Пушка на рамо турих,
Дряновски манастир открих.
Правдата си да следа излязох,
въжето си на врата самичък метнах!

Бачо Киро е обесен. Той е един от 30 000 българи убити при потушаването на Априлското въстание. Цели селища са заличени от лицето на земята от турската войска. Старци, дами и деца са изгорени живи от армията на Османската империя.

За зверствата над турци против българи свидетелстват задгранични наблюдаващи. Насилието против българските е мотив за отвращение на хора като Уилям Гладстоун и Виктор Юго. This is the reason Европа да се възмути и да поведе война против Турция за Освобождаването на България.

Today, по-малко от век и половина след тези кръвопролития в България живеят повече от половин милион турци. Some of them живеят добре, други живеят зле. Както и българите. Основният проблем на хората тук не е чий прародител е бил плебей на прадядото на различен.

Основният проблем е бедността, корупцията и гладът. Наследниците на Бачо Киро probably живеят на едно място с наследниците на заптиетата, които са го обесили и главното нещо, от което могат да се оплакват е че нямат работа, защото районът, в който е Дряновския манастир е втория по безработица в България.

Защо в Дряново няма расизъм, ли? Честно казано, не знам, mate.

Знам, че до момента в който моите английски fellow countrymen измислят протоколи за държание при футболни мачове, посредством които да защитят от расизъм наследниците на хора, които са продавали като плебеи из целия свят, в България наследниците на плебеи и поробители играят един до друг на тези мачове. Вярно играят футбол зле. Но дружно.

Източник: „ Монитор “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР