"Здравейте, не мога да повярвам, но проблемът беше решен. Личните

"Здравейте, не мога да повярвам, но проблемът беше решен. Личните ...

Зона без привилегии! МВР вече не паркират безплатно в центъра на София.


"Здравейте, не мога да повярвам, но проблемът беше решен. Личните автомобили спряха да се паркират в района! Благодаря за съдействието!", четем в платформата за сигнали HelpBook.info във връзка с случай, който Dnes.bg отрази през април месец.Още по тематаЗона с привилегии: Служител сте на МВР? Паркирането – безплатно!19 апр 2018 17:3028

Тогава гражданин алармира за неправомерно паркиране на лични автомобили от страна на служители на МВР върху зелена зона в центъра на София.

"Многократно писах жалби и подавах телефонни сигнали до Центъра за градска мобилност във връзка с неправомерно паркиране на лични автомобили от страна на служители на МВР в района на 4-то РПУ. За съжаление от Центъра за градска мобилност не предприемат никакви действия, а на писмените жалби не отговарят вече 2 месеца", посочи тогава столичанинът в сигнала.

Той информира, че служителите от 4-то РПУ паркират личните си автомобили на ул. "Крум Попов" и ул. "Св. Теодосий Търновски" без да заплащат такса "зелена зона", нито пък разполагат със стикер. В същото време никога не биват санкционирани от органите на ЦГМ.

"Става въпрос за десетки автомобили, не за единичен случай", отбеляза той и призова правилата да бъдат еднакви за всички, посочвайки, че неговият автомобил винаги бива санкциониран, когато е паркирал неправилно.

Сигналът му не остана подминат, като от Столичната община бе изпратен и отговор, от който научаваме, че е разпоредено извършване на проверка и предприемане на необходимите действия по компетентност.

"За резултатите уведомете в срок Контактен център при Столична община, с копие до дирекция "Транспорт", четем още в документа, подписан от Иван Николов, директор на дирекция "Транспорт", и насочен към Христиан Петров, изпълнителен директор на "Център за градска мобилност" ЕАД, и директора на 04 РУ СДВР.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
По публикацията работи: Венцислава Вельова

Източник: dnes.bg