Здравейте, аз съм майка на едно прекрасно момченце... Здравейте от

...
Здравейте, аз съм майка на едно прекрасно момченце... Здравейте от
Коментари Харесай

Магазинчето на Джани Родари във Фейсбук: Купи подарък от майка на дете с увреждане |

Здравейте, аз съм майка на едно прелестно момченце...

Здравейте от мен и красивата ми щерка...

Здравейте, имам две слънчеви дечица...

Така стартират постовете в тази Facebook група – с насладата на любящи майки от чудните им деца, с разкази за достиженията и упоритостта им, с усмивки за родителството и детството. Поредната онлайн група на родители, събрани да се хвалят от децата си, ще кажете.

Не и когато стигнете до диагнозите. Забиват се като шрапнели през екрана и дъхът секва, тъй като не можете да свържете красивото детско личице със страшната диагноза, живите очички с парализираното телце, сияйната усмивка с тежкото увреждане.

Но те са там - усмихват се през екрана, прегръщат ви с разтуха и схващане и ви водят нататък.

А нататък следва още по-невъобразимото.

Някъде сред болката, умората, безпомощността, грижите, бденето, лекуването, рехабилитацията, прегръдките и сълзите, тези майки са съумели да основат същински магии с ръцете си. И това е, което ги събира този път. Не ви приканват към дела или митинги, а единствено да зарадват сетивата ви със сътвореното от тях.

Изобилието от ръчно направени дарове се усилва ден след ден: бижута, плетива, картини, сувенири, облекла, играчки, кулинария и то на извънредно алегорични цени. Въображението и майсторството са се вплели като пъстра нишка в творенията, които по нищо не отстъпват на тези в галериите и бутиците.

Идеята за групата е на Ина Маринова, чиято щерка също е с голям брой увреждания. Ина обича да плете, и откакто обува цялото си семейство и близки, основава групата съвсем на смешка.

 Само за две седмици обаче в се включват над 34 000 души. Сред тях има и към този момент пораснали деца с увреждания, които сами творят и оферират чудесните си артикули. Посетителите в групата, с изключение на да избират от красивите творения, стартират да оферират безплатни услуги и образования, съгласно уменията си. Сред тях е и Петя Колева, която изцяло гратис и непринудено основава, в който продуктите са по-добре визуализирани и подредени по категории.

„ Хората с увреждания и тези, които се грижат за тях, не работят и това е метод освен да прибавят средства към скромния бюджет, само че най-много да покажат, че могат да работят, имат гении, сила и предпочитание. Не желаеме да сме средство за щедрост, желаеме да сме потребни за себе си. “, безапелационна е Ина Маринова. Тя се надява изключителният интерес към групата да отвори полемика за данъчното облагане на този тип труд и опциите, които могат да се предложат в тази тенденция.

А ползата е разбираем, тъй като в това виртуално пространство няма да срещнете страдание, недоволство, обвинявания или хейтърство. Ще намерите единствено достойнство, красиви истории, извънреден гений. И доста вяра.

Несъмнено подаръците са основани с много въображение, труд и старания. Но в тях има още нещо и то е обич. Всепомитащата майчина обич, пред която заболяването засрамено навежда глава, диагнозата избледнява като фантом, а болката отпуска челюсти. Тази обич грее еднообразно и от фотосите на дечицата, и от творбите на майките им. Тази обич ще подкрепите и вие, в случай че си
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР