Здравей!В тази статия искам да те запозная с невероятните ползи

...
Здравей!В тази статия искам да те запозная с невероятните ползи
Коментари Харесай

Ползите от пиенето на топла вода с лимон

Здравей!

В тази публикация желая да те срещна с невероятните изгоди от това да се пие топла вода с лимон, изключително заран. За мен чашата с лимон заран се е трансформирала в всекидневие и ми дава добър старт на деня. С нея по страховит метод разсънвам тялото и храносмилателната си система. Ако искаш може да опиташ и ти:). Чувството, когато успеем да включим в всекидневието си някакъв обред, който ни носи здраве е ужасно!

Лимоните от епохи са известни със здравословните си свойства, те имат антибактериално и противовирусно деяние, а също по този начин са и превъзходен имуностимулатор. Също по този начин, лимоните оказват помощ и при контролиране на телесното тегло. Лимоните съдържат лимонова киселина, калций, магнезий, витамин С, биофлавоноиди, пектин и лимонов.

Ползи от лимоновия сок:

  • Помага при храносмилането

Структурата на лимоновия сок е близка до тази на слюнката и хидрохлорната киселина, която е основният храносмилателен сок в стомаха. Лимоновият сок подтиква черният дроб да създава злобен сок, който е нужен при храносмилането. Лимоните са богати на минерали и витамини и оказват помощ за отстраняването на отрови и други нежелани детайли от тялото и храносмилателната система. Също по този начин, лимоновият сок, оказва помощ за усмиряване на стомаха при киселини, оригване и къркорене.

  • Диуретик – почиства тялото

Лимоновата киселина оказва помощ за увеличение функционалността на ензимите, които подтикват черния дроб и по този начин оказва помощ за детоксикация. Тя покачва уринирането, с което токсините от тялото се освобождават по-бързо, като по този метод обезпечава и здрави пикочни пътища.

  • Засилва имунната система

Лимоните са богати на витамин С и калий. Витамин С е добър за битката с настинки, също по този начин укрепва усвояването на желязо от организма. Калият подтиква мозъчната и нервна активност и оказва помощ за контролиране на кръвното налягане. Лимоните, също по този начин, понижават количеството слуз, което се създава от тялото.

  • Балансира равнищата на pH

Лимоните са една от най-алкализиращите храни и оказва помощ за реализиране на алкално-киселинен баланс. Сами по себе си те са киселинни, само че когато ги изядем/изпием те стават алкални за нашето тяло – лимонената киселина не е киселинна за организма ни. Лимоните съдържат лимонена и аскорбинова киселина, тези слаби киселини се обработват елементарно от тялото и се разрешава на минералното наличие на лимоните да алкализира кръвта.

Когато пием постоянно вода с лимон, контролираме киселинността в тялото си и реализираме баланс.

  • Почиства кожата

С високото си наличие на витамин С, лимоните ни оказват помощ в битката със свободните радикали, намаляването на бръчките и петната. Витамин С е доста значим за здрава и сияйна кожа. Както споделих към този момент, лимоните са алкална храна, този им темперамент убива някои типове бактерии, които предизвикват акне. Водата с лимон ни оказва помощ да се отървем от токсините в кръвта и по този метод почиства кожата ни от вътре на открито.

  • Зарежда с сила и усъвършенства настроението

Енергията, която получаваме от храната идва от атомите и молекулите в нея. Когато позитивно заредените йони от храната навлязат в храносмилателната система си взаимодействат с негативно заредени ензими и протича реакция. Лимоните са една от дребното храни, които съдържат повече негативни йони и това ни доставя повече сила когато попаднат в храносмилателната ни система – протичат повече реакции и получаваме повече сила.

  • Има лековит резултат

Аскорбиновата киселина, която се намира в обилие в лимоните, е значителен хранителен детайл, който обезпечава здрави кости, съединителни тъкани и хрущяли. Също по този начин спомага за бързото възобновяване при травми и стрес.

  • Свеж мирис

Лимоните обезпечават пресен мирис, успокояват болки в зъбите и венците. Трябва да внимаваш, тъй като лимонената киселина може да унищожи емайлът на зъбите ти. Никога не си мий зъбите откакто си пил вода с лимон, измий ги преди този момент или изчакай да мине повече време. Много добър вид е да изплакваш зъбите си с чиста вода, откакто си пил вода с лимон.

  • Хидратира лимфната система

Топлата вода с лимон укрепва имунната система, като хидратира и възобновява изгубените от тялото течности. Когато в тялото има дефицит на вода се следят отмалялост, тромавост, понижена имунна система, запек, липса на сила, високо или ниско кръвно налягане, възприятие за стрес и доста други.

  • Помага при контролиране на тежестта

Лимоните са богати на пектин, който понижава желанието за похапване.

Как и по кое време да пиеш вода с лимон?

За да си направиш вода с лимон, използвай изворна, минерална или преварена вода. Водата би трябвало да е хладка, тъй като в случай че е студена ще ни е належащо повече време да я усвоим, а в случай че е вряла, ще убие потребните свойства на лимона.

Сипи водата в чаша и добави прясно изцеден сок от половин лимон или просто няколко резенчета обелен лимон.

Може да пиеш вода с лимон заран на гладно преди хранене, както и преди всяко друго хранене. Също по този начин хладка вода с лимон е чудесна за пиянство преди подготовка.



*Източници – www.tasty-yummies.com__

**Отказ от отговорност – Всичката информация, която споделям, е основана на персонален опит, заключения, изследвания и наблюдения или е взета от уебсайт или книга, които са упоменати. Не съм експерт, диетолог или здравно лице. Сайтът Здравей няма за цел да дава медицински препоръки. Преди да започнеш каквато и да е стратегия или хранителен режим, апелирам консултирай се с персоналния си доктор или диетолог.

Инфо: http://www.zdravei.org

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР