Здравето на щитовидната жлеза е от изключително значение за общото

...
Здравето на щитовидната жлеза е от изключително значение за общото
Коментари Харесай

Хранене при проблеми с щитовидната жлеза

Здравето на щитовидната жлеза е от извънредно значение за общото положение на организма ни. Малката ендокринна жлеза създава хормони, виновни за вярното протичане на всички процеси в тялото.

Те са от изключително значение за обмяната на веществата, хормоналния баланс , активността на мозъка, сърцето и нервната система.

Проблеми с щитовидната жлеза могат да доведат даже до респираторни усложнения, промени в апетита и сензитивността на мускулите . Нарушената секреция на хормони е честа причина и за наднорменото тегло.

Препоръчително е при проблеми с щитовидната жлеза да настъпят избрани промени в питателните привички. Хубаво би било да се заобикалят избрани артикули и да се акцентира да такива, които имат потвърден благоприятен резултат при сходни положения, написа Gotvach.bg .

Според експерти основен съставен елемент от диетата би трябвало да бъдaт омега-3 мастните киселини . Ето за какво в седмичното меню следва да се включи повишен банкет на риба. Подходящи в тази ситуация са сьомга , сардина и херинга. Морските блага също са добра храна за хората с проблеми с щитовидната жлеза . Препоръчва се и потреблението на скариди, водорасли и други морски растения, които съдържат йод.

 g Thinkstock

Освен това е належащо да се акцентира на приема на зеленчуци, изключително на тъмнозелени листни зеленчуци . Такива са марулята, магданозът, къдравото зеле и други Те са потребни заради богатото си наличие на витамин А . В тази група попадат още руколата и синапът. В същото време съгласно експерти приемът на брюкселско зеле, карфиол и нормално зеле би трябвало да бъде стеснен .

 g Thinkstock
 Никъде не потеглям без моите зехтинчета за коса и тяло Edna предлага Никъде не потеглям без моите зехтинчета за коса и тяло
Тези храни имат извънредно благоприятен резултат върху организма, само че не и при положения на нарушено действие на щитовидната жлеза . Същото се отнася и за соята и соевите артикули, защото соевите протеини имат отрицателен резултат за хората, подложени на хормонално медикаментозно лекуване . В листата на храните, чиято консумация би трябвало да бъде понижена, попадат и пшеничните култури.

За сметка на това може да се усили приемът на артикули, богати на витамини А, D и цинк . Витамин А се съдържа най-много се в яйцата, черния дроб и пълномаслените млечни артикули.

 g Thinkstock

В помощ идва още основаването на здравословни привички като постоянно спортуване без претоварване, задоволително сън, сполучливо справяне със напрежението и несъмнено позитивното мислене.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР