Здравето на президента на САЩ Доналд Тръмп се подобрява и

...
Здравето на президента на САЩ Доналд Тръмп се подобрява и
Коментари Харесай

Здравето на Тръмп се подобрява, но президентът още не е извън опасност, заяви лекуващият му лекар

Здравето на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се усъвършенства и той няма температура, само че още не е отвън заплаха, съобщи лекуващият му доктор Шон Конли, представен от международните организации.

" Той прекара огромна част от следобеда, занимавайки се със отговорностите си и става и се движи без усложнения из медицинския блок ", се споделя в изказването на Конли. " Засега още е рано да се каже, че най-тежкото е минало, само че екипът от експерти остава внимателно оптимистичен ", прибавя лекарят.

" Президентът Тръмп продължава да се усеща добре и реализира значително усъвършенстване от момента на слагане на диагнозата. Тази вечер той завърши без затруднения приема на втората доза (от антивирусния препарат) " Ремдесивир ". Той продължава да няма температура и не получава спомагателна кислородна поддръжка ", акцентира Конли. Той посочи, че равнището на засищане на кръвта на Тръмп с О2 е било в нормите през целия ден, като се е колебаело сред 96 и 98 на 100.

Специалистите възнамеряват да продължат и през днешния ден курса на лекуване с антивирусния препарат ремдесивир, като разрешават на президента да извършва в оптималната степен отговорностите си. Курсът на лекуване с новия препарат продължава пет дни. Освен това президентът е получил една доза от пробно лекарство на фармацевтичното дружество " Регенерон " (Regeneron Pharmaceuticals).

Конли означи, че в доста случаи Ковид-19 може да стане по-опасен откакто тялото на пациента реагира на болестта. " Първата седмица на Covid-19 и изключително дни 7 до 10 са най-важните при установяване на евентуалното развиване на заболяването ", добави лекарят, представен от Асошиейтед прес.

Изявлението на Конли беше оповестено в Туитър от прессекретаря на Белия дом Кейли Макенани.

В същото време открита подозрителна чанта накара полицията на щата Мериленд да затвори пътя до медицинския център " Уолтър Рийд ", където се лекува президентът, съобщи ТАСС.

Междувременно стана ясно, че д ържавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо ще редуцира идното си посещаване в Азия , заяви говорителката на Държавния департамент Морган Ортегас, представена от Франс прес.

Помпейо ще замине за Токио през днешния ден, както е планувано. Той ще остане до вторник и ще се срещне с външните министри на Япония, Индия и Австралия. След това обаче той няма да продължи към Южна Корея и Монголия, както беше планувано, добави говорителката, без да спомене заболяването на президента Доналд Тръмп.

" Държавният секретар Помпейо възнамерява да пътува още веднъж в Азия през октомври ". Той ще се опита да реализира плануваните визити единствено след няколко седмици.

Помпейо съобщи, че не се е срещал с президента Доналд Тръмп от 15 септември, на подписването на съглашения сред Израел и ОАЕ и сред Израел и Бахрейн, което се състоя в Белия дом, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР