Здравето на мозъка е от съществено значение за качествено дълголетие.

...
Здравето на мозъка е от съществено значение за качествено дълголетие.
Коментари Харесай

Пет съвета за здравето на мозъка

Здравето на мозъка е от значително значение за качествено дългоденствие. Джейсън Шепърд, доцент по невробиология в Университета на Юта, и Талия Лърнър, помощник по неврология в Северозападния университет, споделиха към какво се стремят, с цел да поддържат мозъците си здрави, заяви „ Инсайдър “.

„ Практикуването на добра хигиена на съня и приемането на шест до осем часа сън всяка нощ е едно от най-хубавите неща, които можете да извършите за здравето на мозъка си “, съобщи Шепърд.
1. Сънят оказва помощ на мозъка да обработва нова информация, да образува мемоари, да укрепва нови концепции и хрумвания и да отстранява токсичните натрупвания на протеини, известни като амилоидни плаки, които нормално се натрупват в мозъците на хора с Алцхаймер.
Сънят също оказва помощ за способността на мозъка да се приспособява към нови обстановки и прекарвания. И колкото повече мозъкът ви може да се приспособява към нови провокации, толкоз повече можете да подобрите и запазите когнитивната си функционалност с възрастта, демонстрират проучвания.
2. Ускорете сърдечния темп
Шепърд показва, че прави извършения всекидневно, с цел да поддържа мозъка си здрав, защото постоянните физически действия усилват притока на кръв към мозъка, а мощното сърце оказва помощ да изпомпва задоволително кръв към мозъка, с цел да поддържа оптималната му работа.

Изследванията демонстрират, че хората, които спортуват постоянно, имат по-малък риск от развиване на Алцхаймер.
3. Отидете на обяд с другар
„ Самотата може да навреди на психологичното здраве, прочувственото благоденствие и здравето на мозъка на човек, тъй че е значимо да поддържате връзка с другите “, счита Лърнър.

„ Като цяло хората със мощни обществени контакти са склонни да живеят по-дълго “, прибавя ученият. „ Прекарването на време с други хора е положително за вашия прочувствен живот, което е добре за здравето на мозъка. “

Запознаството с нови хора, места и провокации може да поддържа мозъка ви изострен, да усъвършенства положението на мозъка ви и да го укрепи, сподели Шепърд.

Той пътува до нови места и се среща с нови култури, а също по този начин обича да преследва занимания отвън работата си като откривател и професор, като снимка и слушане на класическа музика.
5. Спазвайте здравословна диета
Преработената храна е обвързвана с когнитивен спад и нараснал риск от деменция.

Много изследвания демонстрират, че мощно модифицираните храни, като пакетирани артикули или пържени картофи, могат да повлияят негативно на цялостното здраве и да усилят риска от здравословни положения като диабет, висок холестерол или високо кръвно налягане.

Тези болести засягат разнообразни органи по разнообразни способи, само че като цяло могат да увредят цялото тяло, в това число мозъка.

„ Ако имате високо кръвно налягане, да вземем за пример, може да сте изложени на нараснал риск от проблеми с мозъка, като инсулт “, сподели Лърнър. „ Така че има доста аргументи, заради които мощно модифицираната храна е неприятна за вас. “

За да поддържате мозъка и тялото си здрави, ограничете модифицираните храни и се стремете да ядете добре закръглена диета от плодове, зеленчуци, постно месо и пълнозърнести храни.

„ Вашият мозък по някакъв метод не е изцяло обособен от тялото ви, тъй че нещата, които са потребни за тялото ви, са потребни и за вас “, безапелационна е тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР