Здравето е щастие. Семейството също. За да бъдем щастливи заедно,

...
Здравето е щастие. Семейството също. За да бъдем щастливи заедно,
Коментари Харесай

Навиците на здравите и щастливи семейства

Здравето е благополучие. Семейството също. За да бъдем щастливи дружно, би трябвало да бъдем и здрави. Малките ни ежедневни привички са тези, на които не всеки път обръщаме задоволително внимание, само че са от значително значение за нас и хората към нас.

Затова се спряхме на тези лесни за осъществяване препоръки, които да внедрим в ежедневната си рутина. За положителното на нас и на обичаните ни хора.

Вечерята

Да, да, знаем, че вечер не е добре да се опитваме да наваксваме с храната, която не сме консумирали денем. Но това не значи, че би трябвало да пропущаме последното хранене.

Вечерята се е трансформирала в знак на сплотеното семейство, тъй като ни събира към масата. И това е ужасно, освен поради самата връзка. Просто около нея се храним по-бавно, което е супер за храносмилането. Tака заобикаляме това възприятие на тежест, което след това не ни дава да заспим.

Хапването пред тв приемника

Събираме се да гледаме филм или обичаното риалити предаване i някак незабелязано в ръцете ни се озовава пакет с чипс или пък с желирани бонбони. И тук идва мястото за смяна.

Трябва сами да се погрижим за здравето си и това на децата, като сменяем нездравословните снаксове с ядки или плодове. Е, да може да не са толкоз вкусни, само че всичко е до табиет, въпреки всичко. А и каквото е налично вкъщи, към него посягаме.

Устройствата

Мила фамилна картинка е всички да бъдем в една стая, само че единствено тялом. И през това време всеки да е замислен я в телефона, я в таблета, я в преносимия компютър. Но времето, прекарано по този метод, е всичко друго, само че не и пълноценно.

Разбира се, не споделяме да се постанова строга възбрана над всички джаджи, само че би трябвало да отделяме най-малко половин-един час без тях, с цел да можем да изпълним ползотворна връзка между тях.

Колкото повече неглижираме тази нужда, толкоз по-трудно ще ни става да водим разговор.

Готвенето

То не трябва да бъде досадно обвързване след дългия работен ден. И може да не е, в случай че в процеса на подготвяне на храната се включат всички. Всеки със своите отговорности. И със наложителната доза усмивки.

Това трансформира отношението на децата към храната, а и разпалва интереса им към кулинарията.

Празненствата

Не, не приказваме за Коледа, Нова година и други сходни празници. Всеки ден (е, добре, съвсем всеки) би трябвало да свързваме с най-малко една дребна победа. Дали ще е шестицата на детето в учебно заведение или нашия сполучливо приключен план в работата, няма значение.

Важното е да сме дружно, да се хвалим, поздравяваме, окуражаваме и поддържаме.

Градината

Всяко семейство би трябвало да има своята дребна градина. Може и да не е доста дребна, несъмнено. Ако имаме къща на село, задачата не е толкоз комплицирана.

Ако пък сме градски чада, то можем да оползотворим балкона, засаждайки няколко растения. По опция да са такива, чиито плодове по-късно да консумираме.

Последният авариен вид е цветна градина пред блока. Отговорността за растенията още веднъж е поделена, а насажденията се трансформират в ужасно бягство за децата от електронните устройства.

Игрите

Но не тези на компютъра или конзолата. Настолните игри се възродиха в последните години и имаме огромен избор. Можем да заложим и на някоя добра класика, като Не се сърди дребосъче или Монополи. Със сигурност ще е ваучър. И ще сме дружно.

Спортът

Физическата интензивност е също толкоз значима за здравето ни, колкото и храненето. А когато спортуваме дружно, е и в действителност занимателно. Кратък крос в парка или подчинение на следващия връх, за какво не и групова подготовка в хола, предлага Reader`s Digest.

Спалнята

Отново засягаме тематиката за джаджите, неизбежно. Стаята за сън би трябвало да бъде единствено за сън. Телевизия се гледа в хола, смарт телефоните преди лягане са неразрешени. Добрият сън е в основата на триумфа, а и сигурно ще сме по-добра компания, когато сме се наспали.

Щастието преди имането

Да притежаваме доста не е гаранция, че ще се усещаме добре. И че ще бъдем обичани. Мъдрости по тематиката има доста, само че няма какво да разтягме локуми. Истината е елементарна - би трябвало да ценим повече нематериалното, тъй като то ни дава тласък да съумяваме. А материалното е просто следствие от този триумф. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР