Здравеопазването в Германия може да се стори доста плашеща тема

...
Здравеопазването в Германия може да се стори доста плашеща тема
Коментари Харесай

Частно или държавно здравно осигуряване в Германия?

Здравеопазването в Германия може да се стори много плашеща тематика за всеки, който е решил да посети дълготрайно европейската страна по една или друга причина. Кое здравно обезпечаване да избера - частно или здравно? Кое е по-добро? Въобще, имам ли избор? На тези въпроси ще се опитаме да отговорим малко по долу, а с цел да ви е още по-лесно, постоянно може да посетите krankenkassenzentrale.de, където да получите повче информация, както и да извършите съпоставения на различнтие типове здравни осигуровки и техните цени.

Здравноосигурителна система в Германия

Ако сте решили да се преместите в Германия, би трябвало да знаете, че е наложително да имате здравна осигуровка. За задачата, би трябвало да се възползвате от частно или държавно здравно обезпечаване. Въпреки че може да сте предубедени към думата „ държавно ", в реда на нещата е да споменем, че държавното здравно обезпечаване в Германия е на много доста положително равнище.

Държавно здравно обезпечаване в Германия

Колкото и да е общодостъпно, държавното здравно обезпечаване в Германия е нещо, от което не всеки може да се възползва. За него могат да аплайват хора, които имат трудов контракт, студенти, самоназначени с приход, както и лица регистрирани като безработно (с ограничаване според от родната държава).
Самото държавно здравно обезпечаване е относително на ниска цена, като вноската е в размер на 14.6% от общия ви брутен приход. Вноската се разпределя по равно сред вас и работодателя ви (по 7.3%), а всяка здравна каса начислява и спомагателна вноска в избран размер, която се заплаща от служащия.
При фамилна здравна осигуровка, в държавното здравно обезпечаване ще бъдат включени децата и фамилния ви сътрудник напълно гратис.

Съществува доста огромен брой снабдители на услуги за държавно здравно обезпечаване в Германия, тъй че изборът може да се окаже много сложен. На krankenkassenzentrale.de постоянно може да извършите съпоставяне сред другите снабдители и техните цени, с цел да вземете осведомено решение.

Частно здравно обезпечаване в Германия

От друга страна, частното здравно обезпечаване в Германия не е алтернатива пред всеки задграничен жител. От него могат да се възползват лица с брутен приход над наложителната осигурителна граница. Разбира се, това има и своите плюсове - малко по-високо качество на лекуването, по-малко очакване пред кабинети и тн. Тук няма алтернатива за фамилно здравно обезпечаване, както при държавното, и членовете на вашето семейство би трябвало да получат настрана частно здравно обезпечаване.

При самото кандидатстване се изисква опредлене най-малък интервал с непрекъснат адрес в Германия, в детайли се преглежда и здравната ви история, на база на която се образува и членският ви импорт.
Тук още веднъж има много снабдители на частни здравноосигурителни услуги в Германия, тъй че е добре да сравните цените и услугите им на krankenkassenzentrale.de, преди да изберете.

Вероятно си задавате много въпроси свързани с двата типа здравно обезпечаване в Германия - дали частното е по-качествено от държавното, какъв брой са вноските и какви са ценовите разлики сред другите снабдители? На krankenkassenzentrale.de може да намерите нужната информация, както и да сравните другите снабдители, с цел да изберете този, който дава отговор най-вече на вашите условия и благоприятни условия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР