Здравен министър в следващите 3 месеца по време на служебното

...
Здравен министър в следващите 3 месеца по време на служебното
Коментари Харесай

Доктор Стойчо Кацаров - служебен здравен министър, критик на НОЩ, поискал всички болници да са частни

Здравен министър в идващите 3 месеца по време на служебното държавно управление у нас ще бъде доктор Стойчо Кацаров. Той е избранникът на президента Румен Радев, който през днешния ден назначи с декрет краткотрайното държавно управление. Кацаров е ръководител на организацията Център отбрана правата в опазването на здравето.
През 1997 година е определен за депутат в 38-ото Народно заседание от листата на Обединените демократични сили (ОДС) . От 1997 до 1999 година е регионален шеф на Софийска област, а от април 1999 до 2001 година е заместник-министър на опазването на здравето. В неговия сектор попадат интернационалното съдействие и европейската интеграция, лекарствената политика и профилираният здравноосигурителен контрол.
През 2001 година още веднъж е определен за депутат в 39-о Народно заседание, отново от листата на ОДС.
 Д-р Кацаров: Не е разумно да са отворени заведенията за хранене и да се стопират плановите интервенции (ВИДЕО) Д-р Кацаров: Не е разумно да са отворени заведенията за хранене и да се стопират плановите интервенции (ВИДЕО)
Това е голям проблем, защото на процедура лишава права на хора, които не са имунизирани. Ваксината е доброволна, само че с имунизационен...
През 2004 година, след отдръпването на група депутати отпред с Иван Костов от Съюза на демократичните сили (СДС), се отдръпва и става един от създателите на Демократи за мощна България (ДСБ). Избран е за член на Националното управление на партията.
През годините Кацаров не един път е показвал, че е последовател на приватизацията в опазването на здравето.
„ От позиция на организацията на здравното обезпечаване няма никакво значение дали болничното заведение е частна, държавна или общинска. З. Защото държавните лечебни заведения имат 500 млн. лева задължения, а частните нямат? “, сподели доктор Кацаров пред Bulgaria ON AIR.
Първата стъпка за решение на проблемите в здравния бранш е да се трансформират цените въобще на медицинските услуги, освен на клиничните пътеки, счита той. „ Генерален проблем има със здравните грижи, пациентите също страдат от това. Този проблем не може да се реши с предоставяне на спомагателна дотация. Решенията са на друго място, защото и аргументите за днешната обстановка не са в размера на обществените средства. Много погрешно съгласно мен са адресирани настояванията на митинга на КНСБ и това е, тъй като БЛС и Националното съдружие на общопрактикуващите лекари се разграничиха от митинга. Причината е, че КНСБ взе участие в ръководството на Здравната каса и синдикатът по-скоро е част от казуса, а не от решението му “, сподели още доктор Кацаров.
Той още веднъж акцентира, че казусът с ниските заплати в бранша не може да бъде решен със дотация, а с смяна в организацията на работата и в лечебните заведения, и в доболничната помощ, с преостойностяване на цените, които заплаща НЗОК, защото те са извънредно несправедливи.
 Спряла ли е страната коронапремията от 1000 лева за медиците на първа линия? Министерство на здравеопазването изрично отхвърля Спряла ли е страната коронапремията от 1000 лева за медиците на първа линия? Министерство на здравеопазването изрично отхвърля
Здравното министерство (МЗ) е спряло изплащането на бонуса от 1000 лв. за медиците и за немедицинския личен състав в лечебните заведения, които са н...
Той е измежду известните критици на НОЩ, който дава отговор за съгласуваност за справяне с пандемията от ковид. Още в самото начало Кацаров разгласи, че за оповестяване за зараза.
Впоследствие той направи план за готовността на здравната ни система за посрещането й,, като съгласно сметките му към оня миг - тя не е била огромна.

Той не промени на позицията си, че.
Д-р Стойчо Тодоров Кацаров е роден през 1964 година в Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има компетентност по вътрешни заболявания и специализация по здравен мениджмънт.
През 2004 година приключва магистратура по право. Работи поредно като участъков доктор, ординатор във вътрешно поделение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР