Здравата и блестяща коса дава увереност и ни кара да

...
Здравата и блестяща коса дава увереност и ни кара да
Коментари Харесай

Храните, които помагат да имате здрава и блестяща коса

Здравата и блестяща коса дава убеденост и ни кара да се усещаме красиви. За страдание, доста са факторите, които могат да окажат отрицателно въздействие върху растежа и здравината на косата. В това число се включват непрекъснатият стрес, напредването на възрастта, нездравословно хранене и несъответствуващи артикули за грижа.
Редовната консумация на някои храни има силата да усъвършенства положението на косата ви, защото те са богати на потребни субстанции и минерали. Ако желаете и вие да се радвате на дълга и прелестна коса, то ето няколко оферти за храни, които може да включите в менюто си:

1. Сьомга за искра и мекост
Сьомгата, дружно с херингата и сардините, са едни от рибите, които да консумирате по-често, в случай че търсите искра и мекост за косата. Общото сред тях е, че са богати на характерен тип мазнини, които имат благотворно въздействие върху цялостното здравословно положение на човешкия организъм. Това са добре познатите Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които вършат косата да наподобява по-плътна и лъскава. В този тип месо се съдържат и витамини от група B, витамин D и протеини, които също са потребни за растежа на косата.

2. Кисело мляко
Нашето кисело мляко или даже гръцкият йогурт също попада в листата на потребните за косата храни. В него се съдържат протеини, които вземат участие в построяването на косъма. Освен това, то подтиква положителното кръвообращение, в това число и на скалпа. По този метод до космите доближават нужните им субстанции, които ги поддържат здрави и разрешават естествения им напредък.

3. Яйца
Яйцата са отличен източник на протеин и биотин. И двете субстанции се счита, че могат да окажат благотворно въздействие върху положението на косъма, да ускорят растежа и да оказват помощ с неприятните проблеми като косопад. Космените фоликули основно са формирани от протеин, по тази причина той е толкоз значим. В яйцата има също цинк и селен, които имат в допълнение укрепващо деяние към косъма. Всичко това трансформира яйцата в чудесна храна, която да консумирате, с цел да осигурите положителното здраве на косата си.

4. Авокадо
Ако диетата ви изключва локални и даже млечни артикули, това не значи, че не може да имате дълга и здрава коса. Много от плодовете и зеленчуците също могат да ви оказват помощ в задачата да поддържате здравия тип на косата. Авокадото е превъзходен образец за това. В него има есенциални мастни киселини, а също и витамин E. За него се счита, че оказва помощ за бързия напредък и доста дами, които желаят дълга коса, намират метод да го включват или в менюто си, или под друга формата на подхранващи маски в разкрасителните си процедури.

5. Спанак
Оказва се, че спанакът е потребен, освен за мускулите на Попай моряка, само че и за косата ви. Като множеството зеленолистни растения, той е цялостен с потребни нутриенти. Най-важните измежду тях са огромните количества желязо, витамин A, фолиева киселина и витамин C. Те защищават скалпа и косата ви, като предотвратяват накъсването и нарушаванията на структурата на косъма.

Това са няколко потребни, засищащи и цялостни с витамини храни. Може да си ги сготвите или да поръчате от www.foodpanda.bg.
Важно е да споменем, че в по-сериозни случаи на косопад, проблеми със скалпа и здравината на косата, е целесъобразно да се обърнете към медицински експерт, който да сложи диагноза и при нужда да назначи медикаментозна терапия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР