Здрав вид и сияйна кожа на лицето лежат в основата

...
Здрав вид и сияйна кожа на лицето лежат в основата
Коментари Харесай

5 лесни трика за сияйна кожа на лицето

Здрав тип и сияйна кожа на лицето лежат в основата на женската хубост. Редовната грижа за лицето включва подобаваща козметика, специфични процедури, детокс, здравословен метод на живот и задоволително сън. Здравата и сияйна кожа на лицето спомага за нашата хубост и самочувствие.

В тази публикация ще разкрием кои са главните техники за реализиране на сияйна кожа на лицето.

Прочетете и разберете!

Ежедневни провокации като стрес, грим и замърсяване се отсрочват върху кожата на лицето като върху платно за изобразяване. С течение на времето тези фактори се натрупват и кожата става слаба и изтощена. Тя стартира мощно да се нуждае от нежна, любяща грижа!

Направете детокс на лицето, с цел да позволите на кожата си да диша, да се подмлади и ревитализира! Дайте един спа ден на кожата на лицето! Ден без грижи и отмалялост!

Какво е детокс?

Изчистване на насъбраните замърсявания, използване на специфична грижа, маска, серум, крем и нанасяне на слънцезащитен артикул. Оставете кожата си да диша и разкрийте този натурален, лековит искра, с който ще заплените хората.

Ето кои са 5 лесни трика за сияйна кожа на лицето:

1 Почистване

Премахнете замърсяванията от деня като употребявате подобаващ почистващ артикул, който отстранява насъбраните замърсявания и грима, без да изсушава кожата. Използвайте гальовен овлажняващ крем-сапун за лице или тоник, мицеларна вода. Почистването на лицето заран и вечер е значима стъпка в постоянната грижа за кожата. След разчистване, кожата става свежа и чиста.

 5 лесни трика за сияйна кожа на лицето Почистване с мицеларна вода

2 Ексфолиране

Ексфолирайте кожата, с цел да разкриете лъчезарен загар. Кажете довиждане на мъртвата кожа, като включите гальовен ексфолиант в всекидневието си един път или два пъти седмично. Използвайте внимателен ексфолиант съгласно вашия вид кожа. Може да употребявате естествени ексфолианти като кафе, захар, морска сол и други. Насладете се на преимуществата на по-гладка кожа на лицето и по-сияен загар.

 5 лесни трика за сияйна кожа на лицето Ексфолиране на лицето
Снимка: https://www.pinterest.com/

3 Качествена козметика за лице

Изберете козметични артикули за вашето лице, които съдържат натурални съставки, не нервират и подхранват кожата и са подобаващи за вашия вид кожа. Ако употребявате всеки ден серуми, кремове и маски за лице, може да подобрите доста текстурата и цвета на кожата. Подходящите ще допринесат за свежа и сияйна кожа на лицето.

 5 лесни трика за сияйна кожа на лицето Козметика за лице

4 Специализирана грижа

При потребност и проблеми с кожата като акне, свръхпигментация и други, консултирайте се с кожен лекар или козметик за самостоятелно отношние и процедури, които да подкрепят здравето и сияйността на кожата ви. Ако нямате поблемна кожа, прилагайте дневен или нощен крем всекидневно според от потребностите на кожата на лицето и възрастта.

5 Слънцезащитен крем

Не забравяйте за отбрана на кожата на лицето от нездравословните UV лъчи. Изберете SPF крем за лице, който подхожда на вашите потребности и го използвайте всеки ден, даже и през зимата. Така ще имате здрава и сияйна кожа през цялата година.

Допълнителни препоръки

Хидратирайте се

Пиенето на нужното количество вода е потребно и значимо за поддържане хидратацията на кожата. Препоръчителното количество за пиянство е към 2 литра вода дневно.

Грижете се за шията и деколтето

Грижете се и за кожата на шията и деколтето, тъй като тя е деликатна и директно е изложена на външни въздействия.

Здравословен метод на живот

Воденето на здравословен метод на живот, уравновесено хранене, физическа интензивност и задоволително сън въздействат на здравето на кожата на лицето. Ограничете консумирането на сладки питиета, захар и тютюнопушене, с цел да се радвате на здравословен загар. Ако не спазвате тази рекомендация, има риск да ускорите процеса на стареене на кожата.

Достатъчно сън

Количеството сън въздейства освен на целия организъм, само че и на типа на кожата на лицето. Добрият сън въздейства на регенерацията на клетките и е значим за възобновяване на кожата. Здравословният сън вечер спомага за унищожаване на тъмните кръгове под очите и подутина.

Избягвайте напрежението

Стресът е неподходящ фактор за поддържане на сияйна кожа на лицето. Той може да има отрицателно влияние върху кожата. За да избегнете напрежението, правете постоянни физически извършения, разходки. Практикувайте йога и медитация за понижаване на напрежението в живота.

Заключение

За реализиране на сияйна кожа на лицето, е належащо да изградите здравословена рутина в грижа за кожата и в грижа за себе си. Бъдете търпеливи! Бъдете поредни и покажете своята обич към кожата си. Процесът на детокс на кожата е превъзходен метод да се поглезите. Вие заслужавате да се чувствате уверени в своята грижа за лицето. Не забравяйте, че поддържането на хубостта изисква неизменност, време и самообладание.

 5 лесни трика за сияйна кожа на лицето 3

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР