Здрав дух в здраво тяло – надали има човек, който

...
Здрав дух в здраво тяло – надали има човек, който
Коментари Харесай

Всички купуваме тези 3 продукта, а те разрушават мозъка

Здрав дух в крепко тяло – едва ли има човек, който да не е чувал тази крилата. Мнозина малко или доста се пробват да съблюдават тази максима.
Казват също по този начин, че човек е това, което яде. Но по какъв начин да се храним здравословно в наши дни като всички настояват, че сегашните артикули в магазините са блъскани с какви ли не гадости.
Диетологът Елена Соломатина съумя да изправи косите на всички от смут. Тя съобщи, че три продукта, които всички купуваме и постоянно консумираме убиват мозъка.
За да усъвършенства мозъчната функционалност тя поучава да се поддържа уравновесена диета и натоварен подготвителен режим.
„ Маргаринът, майонезата и евтините вафли унищожават мозъка. Не единствено тези артикули са нездравословни за здравето, само че и всички, които съдържат трансмазнини “, разяснява диетоложката Елена Соломатина.
„ Факт е, че трансмазнините вършат клетъчната мембрана стегната, непроницаема и в действителност клетката престава да действа пълноценно. Това е изключително рисково, когато се случи в мозъчните кафези “, изяснява експертът по здравословно хранене.
На второ място по нездравословност се подреждат храните, съдържащи „ бързи “ въглехидрати. Това са произведения със захар и бяло брашно - най-често комбинацията от тях се среща в лакомствата в сладкарниците. Оставащата в кръвта глюкоза след тяхната приложимост унищожава кръвоносните съдове и подкрепя образуването на атеросклеротични плаки.
Диетологът поучава и хората да се въздържат от несъразмерната приложимост на туршии и консерви. Заради многото сол вътре, те предизвикват задържане на вода в тялото и отичане, което от своя страна попречва свободното придвижване на кръвта в кръвоносната система.
„ Консервантите, ароматизаторите и оцветителите са източник на отрови и нарушават естественото хранене на мозъчните кафези “, добави тя.
За да усъвършенства мозъчната функционалност, лекарят посъветва да се поддържа уравновесена диета и натоварен подготвителен режим.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР