Заявленията, които седмокласниците попълват, за да кандидатстват за гимназия, вече

...
Заявленията, които седмокласниците попълват, за да кандидатстват за гимназия, вече
Коментари Харесай

Кандидатстването за гимназии вече ще е само електронно

Заявленията, които седмокласниците попълнят, с цел да аплайват за гимназия, към този момент ще се подават единствено по електронен път, заяви зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Днес от просветителното министерство оповестиха елементи за идните изпити от Националното външно оценяване по български език и математика, оценките от които служат за вход в гимназиите.

И тази година ще има опция за подаване на документи в така наречен училища-гнезда, които Министерството дефинира всяка година за приемане на заявките, само че попълването и в тях ще е електронно. Разликата ще бъде, че ще се прави от чиновници, а не персонално от подаващия заявката, обясниха от министерството. Документите ще бъдат разпечатвани и на хартия, с цел да може родителят да ги подпише и да е несъмнено, че няма неточност при въвеждането на желанията, обясниха от министерството.

Останалите родители ще могат да попълнят заявките във всеки комфортен миг от компютър. Миналата година от тази опция да се възползвали родителите на близо 40% от кандидатствалите деца, посочи Таня Михайлова.

Изпитите са на 17 юни - по български и литература, и на 19 юни - по математика.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР