Заявления за участие в процедурата за АЕЦ „Белене“ ще се

...
Заявления за участие в процедурата за АЕЦ „Белене“ ще се
Коментари Харесай

Приемат заявки за инвеститори за АЕЦ Белене от началото на май

Заявления за присъединяване в процедурата за АЕЦ „ Белене “ ще се одобряват през май, когато тя ще бъде оповестена в формалния вестник на Европейския съюз, заяви енергийният министър Теменужка Петкова, представена от БНР.

„ Процедурата за избор на стратегически вложител започва, само че формалният период за подаване на заявление стартира да тече от датата на издание на поканата в формален вестник на Европейския съюз. Очакваме тя да бъде оповестена при започване на месец май и срокът е 90 дни “, означи тя. Министър Петкова взе участие в интернационалния конгрес „ Атомекспо “, който се организира в съветския курорт Сочи.

„ Възможността за реализация на плана АЕЦ „ Белене “ ние преглеждаме като план, който ще има районно значение. Поради тази причина проведем среща и с сътрудника от Сърбия, с цел да можем да забележим каква е опцията вероятно сръбски компании да вземат участие като страни по контракти за изкупуване на електрическа сила или под друга форма “, сподели още енергийният министър.

Унгарски компании имат също интерес към АЕЦ „ Белене “, сподели в Сочи изпълнителният шеф на НЕК Петър Илиев. Той отхвърли детайлности с аргумента, че ще се срещне с тях през идната седмица: „ Проявиха интерес, вървяха на площадката на „ Белене “ и другата седмица имаме среща с тях за въпроси към нас по процедурата “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР