Заявките за ранните полети на летище Бургас и областта бележат

...
Заявките за ранните полети на летище Бургас и областта бележат
Коментари Харесай

Трудно туристическо лято за Варна очаква Ангелкова

" Заявките за ранните полети на летище Бургас и региона бележат към 1.5% растеж, до момента в който на летище Варна все още поръчките за ранните полети са с към 15% спад . Най- тежко ще бъде ситуацията в област Варна ".

Такива са упованията на министъра на туризма Николина Ангелкова за идния летен сезон.

Тя регистрира, че има лек спад на ранните записвания от Русия и Германия . По думите й спадът от Германия се дължи на банкрута на един от немските авиопревозвачи Air Germany, който е повлякъл със себе си и банкрута на един дребен под наем транспортьор в Полша.

" Всичко се ступва едновременно и сигурно ще даде своето отражение върху летния туристически сезон ", счита Ангелкова.

До сегашния миг от декември до януари над 865 000 задгранични туристи са посетили България , което е спад от 3.7%. За сметка на това Министерство на туризма отбелязва растеж от 5.8%. Това демонстрира, че идват по-малко туристи, само че остават за повече нощувки , което от своя страна води до по-големи доходи в стопанската система.

Ангелкова упорства да се притеглят по-висок клас туристи с по-висок артикул на рационална цена .

На въпрос на news.bg повече или по-малко туристи се чакат да посетят България спрямо предходната година, Ангелкова съобщи, че се надява да бъдат непокътнати равнищата на туристите, реализирани през миналата 2018 година
 Ангелкова хвали туристическия растеж, само че регистрира 15% спад на ранните записвания от Русия
Ангелкова хвали туристическия растеж, само че регистрира 15% спад на ранните записвания от Русия

За строителството по плажовете е изискала информация от кметовете, само че още я чака

Иначе Ангелкова чака актуалната 2019 година да бъде извънредно динамична , сложна и много предизвикателна предвид на обстоятелството, че се следи от някой пазари лек спад при ранните записвания .

Министерство на туризма одобри Националната тактика за стабилно развиване до 2030 година и проект за осъществяване към нея. Това разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова пред публицисти след съвещание на Националния съвет по туризъм.

Основното в тактиката за устойчивото развиване на туризма е законодателната част и самодейностите , които са осъществени от Министерство на туризма и държавното управление в посока стабилно развиване на туризма. Всичко това се прави за да се направи България известна туристическа дестинация .

Предстои показване на трендовете за летния сезон и къс преглед на зимния сезон, който към момента не е завършил.

На идващото събиране на Националния съвет по туризъм през юни, се чака да бъде разисквана Националната туристическа стратегия .
 Ангелкова желае български туризъм в четири сезона - Обновена
Ангелкова желае български туризъм в четири сезона - " Неочаквана почивка "

Караянчева зове децата ни да желаят да живеят и да почиват в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР